Čini se kao ...

Slika stara 150 godina prikazuje ženu sa mobitelom

Ono što me najviše zadivljuje je koliko promjena u tehnologiji ima šanse za interpretaciju slike, i na neki način je iskoristila njezin cijeli kontekst.
Kultura / Umjetnost | 03. 10. 2022. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slika iz 1860-ih ima detalj koji je naizgled zbrisan iz modernog vremena: zamišljena žena hoda očiju prikovanih za telefon. Dok muškarac čuči u zasjedi da joj baci cvijet, ona čak ni ne podiže pogled.

Da, čini se da se ništa nije promijenilo osim odjeće iz devetnaestog stoljeća.

Ovo je prvi put postalo viralno 2017. nakon što je uočeno u muzeju Neue Pinakothek u Münchenu gdje se nalazi slika naziva pod nazivom ''Očekivani'' autora Ferdinanda Georgea Waldmüllera.

No pokazalo se da ona nije putnik kroz vrijeme koji se dosađuje na svome mobitelu. Umjesto toga, zadubljena je u čitanje pjesmarice, navodi galerija.

Peter Russell, koji je iznio ovo opažanje, rekao je za Motherboard: "Ono što me najviše zadivljuje je koliko promjena u tehnologiji ima šanse za interpretaciju slike, i na neki način je iskoristila njezin cijeli kontekst."

Dodao je: "Velika je promjena u tome što bi 1850. ili 1860. svaki gledatelj identificirao predmet u koji je djevojka zadubljena kao pjesmaricu ili molitvenik.
 
Danas nitko nije mogao ne vidjeti sličnost sa scenom tinejdžerica zaokupljena društvenim medijima na svom pametnom telefonu."
Kopirati
Drag cursor here to close