Kultur Punkt

Novi konceptualni program za unaprjeđenje urbane kulture

Ujedinit će različite sadržaje na više lokacija u gradu koje će biti punktovi kreativnosti, progresa i edukacije, gdje će se također okupiti pojedinci koji su svojim djelovanjem dali veliki doprinos kulturnoj sceni.
Kultura / Umjetnost | 26. 11. 2021. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Rezon, službena platforma Street Arts Festivala Mostar, organizira novi konceptualni program Mostar Kultur Punkt koji će se održati od 1. do 7. 12. 2021.

Ujedinit će različite sadržaje na više lokacija u gradu koje će biti punktovi kreativnosti, progresa i edukacije, gdje će se također okupiti pojedinci koji su svojim djelovanjem dali veliki doprinos kulturnoj sceni.

Program se realizira uz prijateljsku i partnersku podršku Goethe-Instituta BiH, u okviru projekta IchBiH.ba koji ima za cilj promociju njemačke kulture i jezika kroz podršku lokalnim inicijativama u BiH.

U Zagrebačkoj ulici tijekom realiziranja programa bit će lociran Mural Punkt koji je dobro poznat koncept građanima Mostara. Lokalne autorice Karla Ćosić i Iris Ivković i ulični umjetnik iz Sarajeva Benjamin Čengić radit će na tematskoj intervenciji. Ova ulica dobit će svoj prvi mural većih dimenzija koji će impresivnim koloritom i motivom dati potpuno novu vizualnu dinamiku prostoru.

U periodu od 1. do 4.12. KulturStadt Punkt će biti u Srednjoj školi likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar gdje će mladi imati priliku da na edukacijskoj radionici uče o suvremenoj i javnoj umjetnosti kroz teorijski i praktični dio. Lokalni eksperti na ovom polju umjetnosti će tijekom predavanja približiti srednjoškolcima njemačku umjetnost urbanog slikarstva.

Nakon teorijskog dijela sudionici radionice će imati priliku izlaskom u javni prostor izraziti svoje likovne sposobnosti te grad Mostar pretvoriti u svoje platno.

U subotu, 4. 12. Musik Punkt će rasplesati Klub 27 u MC Pavarotti. Gostovat će DJ Tijana ILLMN iz Banja Luke uz lokalnu podršku Ploggena koji će nas provesti kroz glazbeno povijesno putovanje elektronike prije i nakon pada Berlinskog zida.

U nedjelju, 5. 12.OKC Abrašević će postati Graffiti Punkt i slušat ćemo ''Priče sa zidova''.

Događaj će biti upriličen u vidu razgovora sa jednim od pionira bh. graffiti i hip hop scene. Riječ je o Frenkiju, poznatom na graffiti sceni kao LACK. Do sada je objavio svoje dvije knjige koje je podržao Goethe-Institut BiH u kojima se osvrće na nastanak prvih grafita na tlu BiH i utjecaj njemačke scene na stvaranje njegovog osobnog rukopisa.

Ovim događajem će se publika u Mostaru i šire upoznati sa graffiti kulturom, njenim temeljima na našim prostorima i izazovima sa kojima se suočava i koje prevazilazi.

Kopirati
Drag cursor here to close