11. Street Arts Festival

Mostar: Poziv mladim skulptorima i kreativcima za sudjelovanje u izradi instalacija s Markom Jenkinsom

O Marku Jenkinsu postoji već veliki broj publikacija, a najpoznatiji je po inovativnoj formi ulične instalacije, kojom propituje suvremeno društvo. Pristupa ulici kao pozornici.
Kultura / Umjetnost | 15. 08. 2022. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival Mostar je pred vratima i od 15.08. do 10.09. 2022. ulice Mostara bit će pozornica umjetnicima iz cijeloga svijeta.

Dolaskom američkog umjetnika Marka Jenkinsa počet će prve aktivnosti festivala, koji ove godine ulazi u novi jubilej.

Povodom realizacije umjetničke rezidencije s Marko Jenkinsom, koju podržava Veleposlanstvo SAD u BiH, Street Arts Festival Mostar poziva kreativce, studente akademije likovnih umjetnosti, učenike likovne škole i sve one koji imaju skulptorsko iskustvo da prijave učešće u sudjelovanju izrade umjetničkih instalacija i asistiranju umjetniku u razdoblju od 20.08. do 29.08. 2022. u prostoru festivalske Udruge Rezon.

Prijavite sudjelovanje na LINKU.

''Asistiranje ovom renomiranom umjetniku sigurno može biti odlično iskustvo za sudionike koji će biti dio praktičnog dijela programa i koji će se upoznati s procesom nastajanja Jenkinsovih instalacija i postavljanja istih u javni prostor'', priopćili su organizatori Festivala.

O Marku Jenkinsu postoji već veliki broj publikacija, a najpoznatiji je po inovativnoj formi ulične instalacije, kojom propituje suvremeno društvo. Pristupa ulici kao pozornici, gdje slučajni prolaznik postaje sudionik, a nerijetko izaziva i šokantne reakcije.  Više o njegovom radu možete istražiti na ovoj web stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close