Izložba slika

Mirjanine daljine u Galeriji Katarine Kosača

Izložba ''Daljine'' je nastavak dugogodišnjeg likovnog istraživanja ciklusa Otoci.
Kultura / Umjetnost | 29. 04. 2024. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba slika pod nazivom ''Daljine'' autorice Mirjane Drežnjak Naletilić održat će se u utorak, 30 travnja u sklopu dana Matice hrvatske u Galeriji Katarine Kosača u Mostaru.

Mirjana Drežnjak Naletilić je rođena u Prozor-Rami, 1975. Živi i radi u Mostaru. Imala je 5 samostalnih izložbi i više od stotinu skupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji, JAR, Egiptu, Maleziji, itd. Radi u srednjoj umjetničkoj školi ''Gabrijel Jurkić'' u Mostaru kao profesor grafike.

Autorica je nekoliko školskih udžbenika i radnih materijala za likovnu kulturu. Voditelj likovne radionice za djecu uzrasta 5-12 godina. Dugogodišnji asistent na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru za predmet Umjetnost, kršćanska ikonografija i likovno izražavanje.

Njen ciklus radova o otocima istražuje bajkovite obrise Mediterana, čupajući ih iz svakodnevnice, stvarajući nove jedinstvene svjetove, uhvaćene u vječnom plesu čovjeka i prirode. Čempresi, otoci i čamci samo nagovještavaju pretpostavku mora i prostora. Svijet je to mašte i alegorije koji nas vodi imaginarnim pejzažima i našim unutarnjim refleksijama.

Izložba ''Daljine'' je nastavak dugogodišnjeg likovnog istraživanja ciklusa Otoci. Kako će i sama umjetnica reći: ''Za mene je otok predmet divljenja, usidren u moru, odolijeva i suncu i burama. Ovdje ga uspoređujem sa čovjekom koji je u modernom svijetu sve više kao otok, često osamljen sa svojim burama i olujama, čeka sunce i ne shvaća da ga more (život) ne razdvaja nego povezuje s drugima.''

Kopirati
Drag cursor here to close