Dani europskog naslijeđa

Ministrica: BiH je država puna umjetnosti

''BiH je zaista država puna umjetnosti, samo umjetnike treba pokrenuti'' - poručila je federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.
Kultura / Umjetnost | 15. 05. 2024. u 17:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine se pridružuje građanima Europe u namjeri da konkretnim događajima obilježi tradicionalnu manifestaciju ''Dani europskog naslijeđa 2024''.

''Ovogodišnja tema 'Putevi, veze i mreže' daje mogućnost da ponovo putujemo rutama i stazama povijesti kako bismo otkrili šta od njih danas možemo naučiti. Mogu reći da sam sretna što nastavljamo s našom manifestacijom. Posebno hvala predstavnicima medija koji su očito prepoznali značaj onog što radimo. Imamo sve od zapadne do istočne kulture, a sve to lijepo napravljeno kroz sevdalinku, linđu, trusu, gangu, poeziju i tako dalje. BiH je zaista država puna umjetnosti, samo umjetnike treba pokrenuti'' - poručila je federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Načelnica Službe za znanstveno-istraživački rad Zavoda za zaštitu spomenika Azra Lojo-Hajro osvrnula se na važan jubilej koji se obilježava ove godine.

''Cijela godina posvećena je nematerijalnoj baštini. Proslava traje cijelu godinu, a Federalo ministarstvo kulture i sporta slavi i obilježava od rujna mjeseca kada smo, u potpuno drugačijem konceptu, počeli realizirati Dane europskog naslijeđa, čime se zaista možemo hvaliti'' – istaknula je Lojo-Hajro.

Na današnjem događaju ispred zgrade Federalnog ministarstva kulture i sporta u Sarajevu učenici Srednje muzičke škole Sarajevo izveli su prigodan program.

Kopirati
Drag cursor here to close