"Mostar voli umjetnost, a i umjetnici vole Mostar"

FOTO | Maja Rubinić predstavila ciklus slika ''Fragmenti šarenog svijeta''

"Mostar, kao grad, voli umjetnost. A znamo i da umjetnici vole Mostar", kazala nam je ranije Rubinić, a broj okupljenih na njezinoj izložbi to je i potvrdio.
Kultura / Umjetnost | 20. 05. 2024. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ciklus slika imena ''Fragmenti šarenog svijeta'', likovne umjetnice Maje Rubinić, predstavljen je u ponedjeljak u mostarskom Centru za kulturu.

Mostarska akademska slikarica govorila je za Bljesak.info o svojem novom ciklusu uoči njegova predstavljanja.

''Kad imam jednu boju slikam jednom, kad imam više boja, slikam šareno'", skromno je kazala Rubinić.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Mostarska akademska slikarica Maja Rubinić

S njom smo razgovarali o odnosu Mostara prema umjetnosti i umjetnicima, a Rubinić je istaknula kako nema namjeru biti nezadovoljni umjetnik.

"Ne mislim da je umjetnost ovdje u puno nezavidnijoj poziciji u odnosu na sva ostala zanimanja. Mostar, kao grad, voli umjetnost. A znamo i da umjetnici vole Mostar", kazala je.

Osvrnula se i na rad na Street Art festivalu te naglasila kako biti dio nečega, što je nastalo i naraslo iz ničega, stvorilo toliko prijateljstava i iskustava, označilo ovaj grad na potpuno pozitivan način te na kraju i promijenilo neke periferne slike i svakodnevne kadrove, njoj itekako vrijedi.

Foto: Denis Kapetanović/ Bljesak.info  / Ciklus slika imena 

"Umjetnici koji dolaze kod nas, naravno, dolaze sa svojim iskustvima zemalja, rada, gradova. Oni isto tako imaju svoje misije i borbe. Gotovo neizostavno ostaju očarani Mostarom. Kontinuirano i organizirano ponavljati proces u kom otvarate prostor za slobodu umjetnika, gdje iste te tuđe 'slike' pomažu nama da se bolje vidimo, je ipak 'nešto'", zaključila je Rubinić.

Cijeli razgovor s mostarskom akademskom slikaricom potražite na našem portalu.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Ciklus slika imena 
Kopirati
Drag cursor here to close