Novigrad

Igor Sivjakov izlaže svoje fotografije na ''FotoExTempore 2017.''

Igor Sivjakov pripadnik Granične policije BiH izlaže fotografije na Međunarodnoj fotografskoj manifestaciji ''FotoExTempore 2017.''
Kultura / Umjetnost | 03. 10. 2017. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Sivjakov iz Uprave za operacije Granične policije BiH otvorio je 30.  rujna 2017. godine prvu samostalnu izložbu na Međunarodnoj fotografskoj manifestaciji ''FotoExTempore 2017.'' u hrvatskom Novigradu.

Zbog iznimnog talenta ovaj inženjer elektrotehnike, uz primarni posao administratora mreže, često je angažiran na poslovima službenog fotografa GPBiH. Igor potpisuje naslovne strane brošura Granične policije BiH, kao i fotografije promotivnih kampanja.

Na manifestaciji u Novigradu Igor je gostovao u Gradskoj galeriji Orsola u Bujama predstavivši crno-bijele portrete ljudi na pariškim ulicama. Njegovi radovi prikazuju sudionike realnog vremena, a motivi dijela opusa podsjećaju na početke fotografije.

Na otvaranju izložbe rad sarajevskog umjetnika je predstavio kustos Eugen Borkovsky istaknuvši: ''Iako su mnogi boravili na ulicama gdje su i ove fotografije snimljene, Igor nižući fotografije podastire širok izbor situacija, stanja lokacije, a njegovi kadrovi izazivaju iznenađenje. Najveći broj radova su portreti, slijede ljudske figure i njihovi dijelovi. Okolnosti na fotografijama humano su obojene, a portreti su kontrapunkt kozmetički obrađenim tijelima koja propagiraju mediji.''

Zaljubljenik u IT tehnologije i fotografiju Igor Sivjakov u GPBiH je zaposlen od 2009. godine.

Osim na izložbama, nositelj strukovnog zvanja fotografa prve klase Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH radove je predstavljao i u fotografskim časopisima.  (Fotografije u tekstu: Vanda Velagić)

Kopirati
Drag cursor here to close