"Ima jedan svijet"

Izložba Azre Hamzić pred mostarskom publikom

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku i tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobi
Kultura / Umjetnost | 09. 02. 2020. u 17:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Izložba Azre Hamzić pred mostarskom publikom

"Ima jedan svijet" naziv je izložbe autorice Azre Hamzić, koja će biti otvorena u Centru za kulturu u Mostaru u utorak, 11. veljače u 19 sati.

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku i tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Azra Hamzić rođena je 1981. godine u Bugojnu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Također je i sudski tumač za njemački jezik. Slikanjem i kreativnim radom aktivno se bavi od 2016. godine.

U svom radu se koristi akrilnim bojama kao i drugim materijalima, a umjetnički izraz pronalazi, najvećim dijelom, slikajući apstrakcije. Slike nastaju intuitivno, organski i spontano a izraz su stanja svijesti i emocija trenutak, što njezin umjetnički repertoar čini veoma raznovrsnim.

Inspiraciju pronalazi u prirodi, a prilikom slikanja se poigrava sa svjetlošću, kontrastima i fuzijom boja, pa kroz taj njezin specifičan način slikanja svaki rad postaje unikatan.

Ovo je Azrina prva samostalna izložba. Godine 2017. sudjelovala je na grupnoj izložbi održanoj u sklopu Mostarskog ljeta, što je bilo njezino prvo slikarsko javno predstavljanje uopće, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close