104. po redu

Ivan Bosiljčić: Obuzela me radost što ću otvoriti Šantićeve večeri u Mostaru

Kultura / Umjetnost | 14. 10. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati beogradski glumac Ivan Bosiljčić otvorit će 104. Šantićeve večeri poezije u Mostaru, 18. listopada u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Bosiljčić je pozvao Mostarce na muzičko-poetsko večer ističući da ga je obuzela velika radost zbog dolaska u ovaj grad.

"Obuzela me takva radost što ću 18.10. u Mostaru otvoriti 104. Šantićeve večeri poezije. Pre više od deset godina dobio sam poziv da gostujem u Mostaru, ali okolnosti su se tek sad sklopile. Možete misliti koliko se u meni želje skupilo za ovu deceniju, da govorim stihove Alekse Šantića baš u Mostaru. Za mene će ovo biti veliki susret sa pjesnikom i s vama. Jedva čekam da vas vidim", poručio je Bosiljčić.

Ivan Bosiljčić duže od desetljeća, pored bogate televizijske, filmske i pozorišne karijere, s velikim uspjehom predstavlja svoje autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike. Ove umjetničke večeri donose uzbuđenje dramske predstave i vrhunski muzički događaj, poseban i rijetko viđan na našim prostorima.

Publika je burnim emotivnim reakcijama dočekivala nastupe kako u velikim koncertnim dvoranama, tako i na teatarskim scenama Beograda, Novog Sada, Skoplja, Podgorice, kao i u bezmalo svim gradovima Srbije i regiona. Muzičke večeri pozdravljala je publika na turnejama u Austriji, Švicarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i na Islandu.

Ove pozorišne jeseni Ivan Bosiljčić predstavlja svoj novi program pod nazivom NAŠE VEČE.

"Skoro cijelu prošlu godinu živio sam u Moskvi i Sankt Petersburgu zbog snimanja dva nova internacionalna filmska projekta. Iako sam do srži bio ispunjen umjetnošću, u trenucima dok sam gledao ruske glumce kako govore stihove i pjevaju, osjetio sam da mi duboko fali moja publika. S nestrpljenjem ću na našem sljedećem susretu govoriti poeziju koju više nego ikada osjećam, i Jesenjina i Simonova, Okudžavu, Bodlera, Rakića, Dedića uz muziku koja parira snazi književnih velikana", kaže Ivan za Top portal.

Kopirati
Drag cursor here to close