Mostar

Ivan Bosiljčić na otvaranju Šantićevih večeri poezije

Na programu je glazbeno-poetska večer pod nazivom ''Naše veče'' Ivana Bosiljčića, glumca iz Beograda.
Kultura / Knjige | 10. 10. 2023. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvaranje međunarodne kulturne manifestacije 104. Šantićeve večeri poezije održat će se 18. listopada 2023. godine u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, a na programu je glazbeno-poetska večer pod nazivom ''Naše veče'' Ivana Bosiljčića, glumca iz Beograda.

Ovogodišnja manifestacija 104. Šantićeve večeri poezije koju organiziraju Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta - Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo Gusle održava se u Mostaru od 18. do 26. listopada.

Drugog dana manifestacije, u četvrtak, 19. listopada na programu je predstavljanje knjige Noć s Aleksom Marka Tomaša koje će se održati u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine u Kosači. O knjizi i istoimenoj predstavi, osim autora, govorit će i direktor HNŽ Mostar Ivan Vukoja, a moderator je predsjednica SPKD Prosvjeta GO Mostar Sanja Bjelica Šagovnović. U glazbenom dijelu nastupit će kantautor iz Mostara Sanel Marić–Mara i klavijaturist Dario Lukić.

U petak, 20. listopada u Kulturnom centru Nebojša Glogovac u Nevesinju u 19 sati održat će se program pod nazivom Nevesinje, druga Šantićeva kuća na kome je pjesnička večer Milice Bakrač, pjesnikinje iz Nikšića. U programu nastupaju i pjesnik Ognjen Kandić, glumica Dragana Matrak i zbor Osnovne glazbene škole Sveti Roman Melod.

Foto: PR / Program Šantićevih večeri poezije

U subota, 21. listopada u  19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru je program pod nazivom Novo mostarsko stvaralaštvo - koncert grupe Zerdelija i večer mostarskih pjesnika Anite Pajević, Mirka Božića i Ognjena Kandića.

U ponedjeljak, 23. listopada u 19 sati u Muzeju Manastira Žitomislić bit će održano predstavljanje Izabranih djela Svetozara Ćorovića u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Promotor je Duško Pevulja, profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, a uvodničar iguman Danilo Pavlović.

Zadnje večeri manifestacije, u četvrtak, 26. listopada u Vladičanskom dvoru u Mostaru u 19 sati na programu je poetska večer Đorđa Sladoja i Emsure Hamzić.

Kopirati
Drag cursor here to close