Retrospektivna izložba i art show

Damir Mumbašić otvorio ovogodišnju umjetničku sezonu u Mostaru

Art show i izložba održana je u prostorijama Udruženja Rezon u Mostaru.
Kultura / Umjetnost | 26. 01. 2023. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Retrospektivna izložba i art show Damira Mumbašića Damca, umjetnika iz Mostara s trenutnom adresom u Berlinu, događaj je kojim Street Arts Festival otvara ovogodišnju umjetničku sezonu. Art show i izložba održana je sata u prostorijama Udruženja Rezon u Mostaru.

Retrospektivna izložba sadrži slike koje su nastale u razdoblju od 2008. do 2022. godine i koje su dio umjetnikove privatne kolekcije u Mostaru.

Foto: Bljesak.info /  Damir Mumbašić otvorio ovogodišnju umjetničku sezonu u Mostaru

''Nisam znao oduvijek da ću biti umjetnik, ali sam bio kreativan i stalno sam nešto šarao, crtao kao i svi čudaci, malci, pa su došli stripovi…Ali nisam znao da ću se time baviti u životu'', kazao je Mumbašić ranije za Bljesak.info.

Inače, Damir Mumbašić rođen je 1980. godine u Mostaru gdje je završio likovnu školu i diplomirao likovnu umjetnost. Godinama je zadržao prepoznatljiv slikarski izraz koji često kombinira i s crtačkim vizurama svog graffiti stila.

Godinama je zadržao prepoznatljiv slikarski izraz koji često kombinira i sa crtačkim vizurama svog graffiti stila. Sudjelovao je na brojnim grupnim internacionalnim izložbama i održao 14 samostalnih u regiji i inozemstvu. Jedan je od rijetkih autora iz Mostara koji eksperimentira i u sferi street arta, a s obzirom da je umjetnost jedini njegov životni poziv kontinuirano razvija svoje stvaralaštvo i teži ka novim idejama i eksperimentima.

Foto: Bljesak.info /  Damir Mumbašić otvorio ovogodišnju umjetničku sezonu u Mostaru

U skladu s tim, izložbom u rodnom gradu želi se obratiti domaćem kulturno-umjetničkom društvu da bi se prisjetili njegovog rada s obzirom da dugo nije izlagao u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close