Po drugi put

Mostarsko ljeto: Miličević podario izložbu 'Mostar i Hercegovina'

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić izjavio je kako se kulturni život u Mostaru podigao na jednu višu razinu, te da je 'Mostarsko ljeto' trebalo ovom gradu, građanima te turistima.
Kultura / Umjetnost | 16. 07. 2018. u 21:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za kulturu Mostar upriličena je izložba likovnih radova pod nazivom ''Mostar i Hercegovina''.

Prema riječima autora Miodraga Miličevića, koji je prethodne godine također izložio svoje radove na manifestaciji ''Mostarsko ljeto'', i na večerašnjoj izložbi su motivi Mostar i Hercegovina.

Bljesak.info / S otvaranja izložbe Miodraga Miličevića

''Posebno mi je zadovoljstvo da mi je Centar za kulturu ponovno pružio priliku da se družim sa Mostarom i da prikažem nove radove na sličnu temu. Ali, na večerašnjoj izložbi ima radova i sadašnjeg Mostara, ne samo nekadašnjeg, a ima i nekoliko motiva tipičnih za Hercegovinu. Zbog toga izložba nosi poprilično jednostavan naslov 'Mostar i Hercegovina'", kazao je autor izložbe Miodrag Miličević.

Bljesak.info / Miodrag Miličević

Miličević je prošle godine u medijima istaknuo da je njegovo najbolje razdoblje u životu bilo upravo u Mostaru, što je potvrdio i večeras. Dodao je i to da će Mostar uvijek ostati njegova inspiracija.

''Da, ostajem pri tome. Ja sam proveo 13,5 skoro 14 godina u Mostaru. Devedesetih godina sam odselio iz sasvim obiteljskih razloga, ali moje dvoje djece se rodilo u Mostaru. Možda zbog toga što sam bio mlad, ali definitivno najbolji period u mom životu. Mostar će ostati moja inspiracija. Toliko toga je rečeno o Mostaru, vjerojatno ću se ja sad i ponavljati, ali zaista je vječita inspiracija, to nije nikakva fraza. Ja sam obišao mnogo gradova, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i po svijetu, sa sličnim razlozima kao kad je Mostar u pitanju, ali takvu inspiraciju nisam našao'', poručio je Miličević.

Bljesak.info / S otvaranja izložbe Miodraga Miličevića

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić, kazao je da je autor izložbe veliki prijatelj grada Mostara, te je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjim tokom manifestacije ''Mostarsko ljeto 2018''.

''Dosadašnji tijek manifestacije je odličan. Ovo je sedamnaesti po redu kulturni sadržaj od njih 40 koje samo zapisali, a imat ćemo još nekoliko iznenađenja. Kulturni život u Mostaru se podigao na viši nivo. 'Mostarsko ljeto' je zaista trebalo ovom gradu, našim sugrađanima i turistima, odnosno, gostima koji dolaze u ove vrele ljetne dane, da lakše prebrode vruće mostarsko ljeto'', ističe direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić.

Bljesak.info / S otvaranja izložbe Miodraga Miličevića

Miličević je kazao da ovo što radi, potpuno iskreno govoreći, ne smatra nekom posebnom umjetnošću, već nekom vrstom zapisa na akvarel papiru i zapisa za njegovu dušu.

U prepunoj dvorani Centra za kulturu posjetitelji su uživali u likovnim djelima Miodraga Miličevića, a 44 rada su izložena zbog tehničkih ograničenja.

Pet radova je rađeno kombiniranom tehnikom, dok su svi ostali rađeni akvarel tehnikom.

Izložba će za sve zainteresirane biti otvorena narednih sedam dana.

Bljesak.info / S otvaranja izložbe Miodraga Miličevića
Kopirati
Drag cursor here to close