Izložba fotografija SAFMo '23

12. Street Art Festival Mostar kroz objektiv fotografa

Ova izložba otkriva raznolikost i autentičnost događanja koja su dokumentirali fotografi: Marina Gregorie, Ricardo Pereira, Martha Cooper, Mario Maduna, Marin Margeta, Stanislava Borovac, Zlata Hodžić i Helena Benko.
Kultura / Umjetnost | 20. 12. 2023. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba fotografija SAFMo '23 objedinjena u postavku od 50 fotografija koje su dokument jednog vremena i memorije proizašla iz 12. Street Art Festivala Mostar otvorena je u srijedu u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Izložba fotografija SAFMo 

Ova izložba otkriva raznolikost i autentičnost događanja koja su dokumentirali domaći i internacionalni fotografi: Marina Gregorie, Ricardo Pereira, Martha Cooper, Mario Maduna, Marin Margeta, Stanislava Borovac, Zlata Hodžić i Helena Benko.

Foto: Bljesak.info / Izložba fotografija SAFMo 

Kroz nju se ogleda ljepota umjetničkih procesa, suradnji i trenutaka koji su zapravo srž festivala, a kroz objektiv fotografa različitih stilova, pristupa, senzibiliteta i perspektiva objedinjenih u zajednički koncept koji priča univerzalnu festivalsku priču.

Foto: Bljesak.info / Izložba fotografija SAFMo 

Pojedine fotografije imaju snažnu umjetničku vrijednost, do neke predstavljaju posebnost određenog trenutka, slučajnosti i doživljaja promatrača, u ovoj postavci ogleda se i emotivna vrijednost koja proizlazi iz uspomena koja proizlazi iz uspomena udruživanja, solidarnosti i posvećenosti da grad živi jednu drugačiju stvarnost. Pored toga upoznaju nas s umjetničkim doživljajem ulice, prostora, slučajnosti i kreativnih svjetova koji pronalaze svoje mjesto pod nebom, na ulici u nesvakidašnjim atmosferama.

Foto: Bljesak.info / Izložba fotografija SAFMo 

Kroz ove fotografije ističu se metafizičke spone među ljudima koje su najveća vrijednost Street Arts Festivala Mostar koji pored svoje vizualne vizije stvar prostor za istraživanje, komunikaciju i prijateljstvo koja održavaju plamen inspiracije.

Foto: Bljesak.info / Izložba fotografija SAFMo 

''U svijetu u kojem živimo danas koji je pretrpan prizorima montirane sreće, još je vrijednije imati ovakve uspomene. Uspomene na kojima se vidi ovo nesavršeno i istinsko bavljenje kreiranjem zajedničkog prostora, bez uputa i scenarija. Svi naši fotografi su iako u trenutku hvatanja umjetnosti na ulici dali svoj autorski i neponovljivi oblik kroz vlastitu prizmu. Istinski smo zahvalni za sva prijateljstva koje ovaj festival stvara i okuplja već 12 godina, kao i običaj izlaganja fotografija i suradnje s fotografima nastaviti da rastu skupa s nama'', poručili su organizatori izložbe.

Foto: Bljesak.info / Izložba fotografija SAFMo 

Izložba SAFMo '23 samo je dio fotografske kolekcije autora koji su dokumentirali ovogodišnji festival i to je svečani završetak godine za ovaj festival.

Izložbu je predstavila Udruga Rezon u suradnji s ogrankom Francuskog instituta u Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close