Koncem siječnja u Sarajevu

Zakazana izborna Skupština Društva pisaca u Bosni i Hercegovini

Zainteresirani kandidati za poziciju predsjednika/predsjednice Društva trebaju do 15. siječnja predložiti program rada i dostaviti ga Društvu pisaca.
Kultura / Knjige | 04. 01. 2024. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Društva pisaca u Bosni i Hercegovini zakazana je za 27. siječnja s početkom u 12 sati u sarajevskom Centru za kulturu i mlade.

Na dnevnom redu su izvješće o radu uprave Društva u proteklom razdoblju, godišnji program

rada Društva pisaca, ali i imenovanje novog predsjednika ili predsjednice, kao i i potpredsjednika/potpredsjednice.

Zainteresirani kandidati za poziciju predsjednika/predsjednice Društva trebaju do 15. siječnja predložiti program rada i dostaviti ga Društvu pisaca. Prijave i programe će rukovodstvo Skupštine dostaviti svim članovima Društva najkasnije do 22. siječnja.

Kao što je poznato, Društvo pisaca je ostalo bez predsjednika nakon iznenadne smrti književnika Hadžema Hajdarevića, 4. prosinca prošle godine.

Nakon smrti Hadžema Hajdarevića, na čelo Društva pisaca Bosne i Hercegovine imenovana je književnica Jagoda Iličić iz Tuzle, koja je ranije bila potpredsjednica.

Na Skupštini Društva pisaca u BiH bit će obavljen i prijem novih članova, a prijave se primaju do 10. siječnja godine kako bi povjerenstvo imalo dovoljno vremena za donošenje odluke.

Imena novih članova bit će objavljena na sjednici Skupštine.

Kopirati
Drag cursor here to close