Sikimić u Mostaru

Pisci svojom oduševljenošću mogu pokvariti ono što pišu

Nije krio da nije oduševljen nekim svojim napisanim slovima ali je upozorio kako pisci svojom oduševljenošću mogu pokvariti ono što pišu.
Kultura / Knjige | 20. 04. 2023. u 10:36 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar mi je sve bliže'', rekao je književnik Draško Sikimić koji se prvi put predstavio mostarskoj publici u srijedu navečer u Klubu knjige Ivo Andrić.

O svojem književnom putu na kojem je publici ostavio tri zbirke poezije i dva romana, razgovarao je s književnikom Alminom Kaplanom u kojem je prisutne upoznao sa svojim putem do poezije i od poezije do romana.

Sikimić kaže kako dosta stvari, pa tako je i s pisanjem, radi kako bi otkrio što će se dogoditi te da nije siguran kada jue odlučio postati piscem.

''Sve pišem iz osjećanja i osjećam se dobro kada pišem'', rekao je, između ostalog pisac iz Ljubinja koji je, unatoč velikim uspjesima i poezije i romana, vrlo skroman pa je i objavljivanje svojih knjiga nazvao svojevrsnom neopreznošću.

Kaže kako glazba jako utječe na njegov rad te da, da bi se pisalo, treba imati ritam te da upravo ritam razlikuje one koji pišu od onih koji se ne bave pisanjem.

Nije krio da nije oduševljen nekim svojim napisanim slovima ali je upozorio kako pisci svojom oduševljenošću mogu pokvariti ono što pišu.

Govoreći o uspjesima svojih knjiga, pogotovo zbirke poezije 'Smotuljci' i romana 'Čvor na omči' koji je bio u užem izboru za nagradu NIN, kaže da su neke popularnosti koje se događaju vještačke.

Draško Sikimić rođen je 1984. godine u Ljubinju gdje i danas živi. Objavio je zbirke poezije 'Smotuljci' (2016), 'Ogrebotine' (2017) i 'Moje kosti ujedaju' (2018), potom romane 'Čvor na omči', koji se našao u užem izboru za NIN-ovu nagradu za 2019. godinu te 'Katarina'.

Kopirati
Drag cursor here to close