Humski dana poezije

U Vitezu i Travniku pjesnička večer i 15. Ikavski skup DHK HB

U književnim prinosima svoje radove pisane ikavicom čitali su književnici: Božena Volić, Miljenka Koštro, Radica Leko, Stanko Krnjić i Srećko Marijanović.
Kultura / Knjige | 02. 11. 2021. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 22. Humskih dana poezije Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne protekloga vikenda, u ugodnom prostoru Doma HKD Napredak u Vitezu, održana je pjesnička večer na kojoj su sudjelovali: Željko Kocalj, Finka Filipović, Sanja Križanac Strukar, Mirjana Jezidžić, Božena Volić, Ivica Kesić, Anto Stanić, Anto Marinčić, Josip Kurevija, Ivan Volić, Stanko Krnjić, Miljenka Koštro, Radica Leko, Srećko Marjanović, Antun Lučić, Ante Zirdum, Ivan Baković i Dragan Mučibabić.

Pročitane su i dvije pjesme članice DHKHB Ive Nuić, koja je preminula dan prije ove književne večeri. Večer je glazbeno obogatio viteški kantautor Ivo Jandrić.

U subotu, 30. listopada, u Hrvatskom kazalištu u Jankovićima kod Travnika, u suradnji sa Studijem za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, održan je 15. Ikavski skup. U prvom djelu – filološki pogledi, sudjelovali su: Finka Filipović, Dijana Pinjuh, Elmedina Alić, Sanja Ledić i Antun Lučić.

U književnim prinosima svoje radove pisane ikavicom čitali su književnici: Božena Volić, Miljenka Koštro, Radica Leko, Stanko Krnjić i Srećko Marijanović.

U uvodnom dijelu o značenju ikavice na prostoru BiH te o književnom stvaralaštvu kao o jednom od načina čuvanja ikavice, govorio je predsjednik DHKHB Ivan Baković.

Književnici su posjetili crkvu Sv. Mihaela Arkanđela u Ovčarevu i rodnu kuću nobelovca Ive Andrića u Travniku, priopćilo je Tajništvo DHK HB.

 

Kopirati
Drag cursor here to close