Do 1.svibnja

Troplet poziva učenike na literarni natječaj

''Ovogodišnje teme natječaja su usmjerene kulturi općeljudske i kršćanske brige za stvoreni svijet, očuvanju okoliša kao važnoj zadaći svakoga pojedinca te poštivanju zemlje i prirode kao Božjega dara i zajedničkoga dobra'', poručili su iz Tropleta.
Kultura / Knjige | 22. 03. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potičući ljubav prema materinskom jeziku i trajno zanimanje za pisanu riječ, Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje natječaj  za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola.

Teme natječaja su sljedeće:

- Za osnovne škole: Priroda je predivna knjiga o Stvoritelju (papa Benedikt XVI.)
- Za srednje škole: Zemlja je kuća svega stvorenoga (sv. Bonaventura).

''Ovogodišnje teme natječaja su usmjerene kulturi općeljudske i kršćanske brige za stvoreni svijet, očuvanju okoliša kao važnoj zadaći svakoga pojedinca te poštivanju zemlje i prirode kao Božjega dara i zajedničkoga dobra'', poručili su iz Tropleta.

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskom jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti protkani kršćanskim vrjednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost.

Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a po tri najbolja rada i novčane nagrade:

Prvo mjesto: 200,00 KM
Drugo mjesto: 100,00 KM
Treće mjesto: 50,00 KM.

Natječaj je otvoren od svetkovine sv. Josipa (19. ožujka 2019.) do sv. Josipa Radnika (1. svibnja 2019.). Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je dostaviti poštom ili osobno, najkasnije do 1. svibnja 2019. godine na adresu:

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET
Kneza Trpimira 8
88000 MOSTAR
s naznakom (za natječaj)

''Imena najuspjelijih autora bit će objavljena 7. lipnja 2019. u tiskovnim i elektronskim medijima te na intrenetskoj i facebook stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit ćemo na našoj stranici i u Zborniku izabranih radova s Natječaja. Sve ostale informacije mogu se zatražiti elektronski na adresi [email protected]'', stoji u objavi.

Kopirati
Drag cursor here to close