ANDRIĆEV KLUB KNJIGE

Tražilo se mjesto više za druženje s piscem: Almin Kaplan u Mostaru

Večeras se tražilo mjesto više na ulaz u mostarski Klub knjige „Ivo Andrić“ i to zbog razgovora s književnom – Alminom Kaplanom koji je predstavio svoj roman-dnevnik „Kućni ljudi“ objavljen u sarajevskom Buybooku.
Kultura / Knjige | 03. 11. 2022. u 21:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Almin Kaplan, bh.pisac i pjesnik, autor nekoliko pjesničkih knjiga, a odnedavno i prozaik, upravo je danas nagrađen Kočićevim perom i to za „Kućne ljude“, dnevnik-roman i roman-dnevnik objavljen u ediciji Dnevnika urednika Semezdina Mehmedinovića.

Foto:Bljesak.info / Almin Kaplan na mostarskom predstavljanju knjige

"Kućni ljudi" u mostarskoj knjižari Ivo Andrić 

Na večerašnjem, mostarskom predstavljanju knjige, gdje je u razgovoru s Ninom Šarcem, Kaplan je poručio kako je „čovjek više ranjiv kad skrivaš sve“.

Govoreći o svojim ranijim proznim djelima, odnosno „Mehi“ i „Trganju“, Kaplan je istaknuo kako se s „Kućnim ljudima“ zatvara jedan svojevrsni književni serijal.

Foto:Bljesak.info / Almin Kaplan na mostarskom predstavljanju knjige

Hercegovačka književna zvijezda 

“Ne planiram unaprijed, vodi me rečenica“, istaknuo je Almin Kaplan i poručio kako poeziju danas svi vole, ali je zanemariv broj ljudi čita.

Foto:Bljesak.info / Almin Kaplan na mostarskom predstavljanju knjige

Almin Kaplan (1985.), suvremeni je bh. pjesnik i prozaik, autor romana „Trganje“, „Meho“ i „Kućni ljudi“, zbirke priča „Dubravske priče“ te pet pjesničkih knjiga. Dobitnik je više književnih nagrada, a između ostalih i nagrade Ratkovićevih večeri poezije, Mak Dizdar, Zija Dizdarević, Edo Budiša. Živi u Rivinama kod Stoca.

Kopirati
Drag cursor here to close