Promocija knjige

Sekulićeva 'Čikma' u Mostaru

Riječ je o poetsko-proznoj knjiga za koju su recenzije napisali Miljenko Jergović i Enver Kazaz...
Kultura / Knjige | 16. 11. 2023. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 17. studenog u 19 sati u Klubu knjige 'Ivo Andrić' u Mostaru biti će predstavljena knjiga 'Čikma' autora Srđana Sekulića.

Riječ je o poetsko-proznoj knjiga za koju su recenzije napisali Miljenko Jergović i Enver Kazaz, a tiskana je u suizdavaštvu sarajevskog Buybooka i zemunskog Most Arta.

Razgovor će voditi Almin Kaplan.

 

O autoru

Srđan Sekulić (Priština, 1993) piše poeziju i prozu. Njegove kratke priče i pjesme objavljivane su u književnim časopisima, na portalima i u književnim zbornicima u čitavom regionu. Prevođen je na albanski, makedonski, persijski (farsi), rusinski, njemački, mađarski, francuski, cincarski (armanjski) i engleski jezik. Jedan je od dobitnika nagrade „Mak Dizdar” za 2018. godinu, koja se dodjeljuje u sklopu festivala „Slovo Gorčina” u Stocu, za svoju prvu knjigu pjesama pod naslovom „Kavalov jek”, koju je početkom 2019. objavila izdavačka kuća „Buybook” iz Sarajeva.

Početkom svibnja 2021. godine objavio je drugu knjigu poezije pod naslovom „Ugrušak” u izdavačkoj kući „Arete” iz Beograda. Na proljeće 2021. godine dobio je prvu nagradu za kratku priču „David, sin Isakov” u Banjoj Luci, na konkursu „Priče iz komšiluka 5”.

Prevodi poeziju i prozu sa makedonskog i bugarskog jezika. 

Kopirati
Drag cursor here to close