U Pavarotti centru

Promocija knjige ''Sjećanje – uspomena na generaciju i drage ljude'' Zinajide Aide Merdžan

U zbirci 'Sjećanje' autorice Zinajide Merdžan možemo uočiti emotivni iskaz, duboku čežnju i otimanje zaboravu svega onoga što je pjesnikinju vezalo i veže za ovaj svijet.
Kultura / Knjige | 05. 12. 2023. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Sjećanje

Promocija zbirke poezije "Sjećanje - uspomena na generaciju i sve drage ljude", autorice Zinajide Aide Merdžan bit će održana u Muzičkom centru Pavarotti, u petak, s početkom u 19:00h.

O knjizi će, uz autoricu, govoriti Elvira Šehović, mr. Sc i Sanella Cero, prof. bosanskog jezika i književnosti, dok će za muzički dio programa biti zaduženi Elvedin Delić i Igor Jesenski Raguž.

Iz recenzija:

"U zbirci 'Sjećanje' autorice Zinajide Merdžan možemo uočiti emotivni iskaz, duboku čežnju i otimanje zaboravu svega onoga što je pjesnikinju vezalo i veže za ovaj svijet. Njeni opisi su slikoviti, emocije jake i duboke, a narativni sadržaji nam daju prepoznatljivi hercegovački inat i prkos koji je utkan u svaku poru njenog nježnog ženskog bića", Sanella Cero.

"'Sjećanje' je zbirka pjesama na uspomene i generaciju i sve one drage ljude, koja nas vodi na jedno duboko emotivno putovanje kroz dragocjene trenutke i iskustva koje dijelimo s našom generacijom i nama bliskim ljudima. Pjesnikinja Aida Merdžan nas vješto uvlači u svoj svijet sjećanja kroz poetske izraze ispunjene toplinom, nostalgijom i ljubavlju. Zbirka je sastavljena od niza pjesama koje se bave različitim aspektima života i veza koje smo izgradili tijekom vremena. Ona nas podsjeća na važnost obitelji, prijateljstva i zajedništva, te nas vodi kroz različite faze života, s njihovim usponima i padovima", Amina Porović, dipl. filolog opšte i komparativne književnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close