Hvale vrijedno

Otkrijte "Nevidljive žene u književnosti Mostara"

Kultura / Knjige | 06. 05. 2022. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Freepik / Ilustracija

Inicijativa građanki i građana Mostara organizira 7. svibnja događaj pod nazivom "Nevidljive žene u književnosti Mostara".

Događaj će se održati 7. svibnja u 18:00 sati u Ćorovića kući u Mostaru.

Naime, na događaju će, žene književnice, predstaviti vlastiti rad na polju književnosti, ali i upoznati zainteresiranu javnost o nevidljivim ženama, književnicama iz Mostara.

Žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe u ovom polju danas su gotovo pa zaboravljene dok su službeni podaci o njihovom radu su oskudni.

Takve žene predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost jer su u vremenu u kojem su živjele, i u kojem žive, svojim radom i trudom uspjele da se izdignu iz mase.

Na ovaj način, Inicijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile povijest književnosti Grada Mostara, ali i ženama koje će tek obilježiti povijest književnosti grada.

"Pozivamo građanke i građane Mostara da 7. svibnja, zajedno s nama otkriju nevidljive žene Mostara", navode organizatori.

Projekt financira organizacija "Kvinna till Kvinna". U idućem periodu Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close