'Sanjam san budućnosti'

NOR raspisao natječaj za najbolje likovne i literarne radove

Tema je odabrana kao kažu antifašisti u priopćenju kao odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije, te svih oblika homofobije.
Kultura / Knjige | 19. 12. 2023. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Dana antifašizma u Mostaru koji se organizuju u povodu 14. veljače - Dana oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar raspisalo je, javni poziv za prijavu na konkurs za najbolje likovne i literarne radove.

''Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar poziva sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola, studente i druge mlade ljude da se prijave na konkurs za najbolji likovni i literarni rad na temu 'Sanjam san budućnosti'.

Tema je odabrana kao kažu antifašisti u priopćenju kao odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije, te svih oblika homofobije.

''Očekujemo da ćemo i na ovaj način doprinijeti podizanju svijesti i dostupnosti informacija među mladim ljudima o vrijednostima antifašističkog pokreta, važnosti građanske hrabrosti i prepoznavanju propagande koja u konačnici dovodi do zločina nad određenim društvenim grupama. Za najbolje radove osigurane su nagrade u obe kategorije i to - nagrada za prvo mjesto u iznosu 250,00 KM, nagrada za drugo mjesto u iznosu 150,00 KM, nagrada za treće mjesto u iznosu 100,00 KM'', navodi se u priopćenju.

Od izabranih radova bit će organizirana izložba, a nagrađeni radovi predstavljeni i nagrade uručene na Svečanoj akademiji 10. veljače 2024. godine.

Radove zainteresirani mogu dostavljati na adresu UABNOR Mostar, ulica Salke Šestića broj 1 Mostar, osobno ili putem maila: [email protected].

Natječaj je otvoren do 20. siječnja 2024. godine do 20,00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close