Narodna knjižnica HNŽ

Mostar čita - Duh Božića i književni susret s djecom

U predblagdanskom ozračju i u bogatom književnom opusu ovog književnika, uživalo je više od 200 učenika osnovnih škola Mostara.
Kultura / Knjige | 21. 12. 2023. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 19. prosinca 2023. godine, Narodna knjižnica HNŽ, Mostar je u prepunoj Galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače ugostila školskog knjižničara širokobriješke Prve OŠ i izvršnog urednika dječjeg lista Cvitak, Miru Naletilića.

U predblagdanskom ozračju i u bogatom književnom opusu ovog književnika, uživalo je više od 200 učenika osnovnih škola Mostara.

Inače, naš Naletilić se na književnoj sceni etablirao četirima naslovima: "101 junak moga djetinjstva" (2015.), "101 filmska ikona" (2018.), "Basne za najslađe snove" (2020.) i "Nove basne za najslađe snove" (2023.). Iza njega su i brojni humanitarno-izdavački projekti poput slikovnice "Mala Iva u carstvu štiva" (2022.), za koju je u siječnju 2023. osvojio državnu nagradu publike na prestižnom natjecanju u organizaciji COI Step by Step.

''Narodna knjižnica HNŽ, Mostar želi ovim i sličnim događanjima i akcijama skrenuti pozornost na ljepotu i važnost pisane riječi i kulture čitanja. Zahvalni smo našem autoru, gospodinu Naletiliću što je dio svoga svijeta, duše, životnog iskustva pretočio u književna djela za djecu koja će i naše najmlađe čitatelje potaknuti na češće duženje s pisanom riječi. Autorove "Nove basne - za najslađe snove" dozivaju duh Božića, topline, nježnosti i blagdanskog raspoloženja'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close