Sa(n)jam knjige

Hercegovina čita u Puli

Glavni program ovogodišnjeg je U temi: "Intime", regionalni program je "Hercegovina čita" i program Žarište "A propos/ Francuska i frankofonska književnost".
Kultura / Knjige | 27. 11. 2017. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za ovogodišnji, 23. "Sa(n)jam knjige u Istri," bit će otvoren u petak, 1. prosinca u Domu hrvatskih branitelja gdje će knjige izložiti 250 izdavača, najviše u posljednjih deset godina, rekla  je direktorica sajma Magdalena Vodopija na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Puli.

"Među izdanjima gotovo cijele hrvatske nakladničke scene koja će biti u ponudi na pulskom Sajmu, izlagat će oko pedeset istarskih izdavača, a dolaze i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije," rekla je direktorica Sajma dodavši kako će u ponudi biti i veliki izbor literature na engleskom jeziku, od dječje književnosti do beletristike.

Glavni program ovogodišnjeg je U temi: "Intime", regionalni program je "Hercegovina čita" i program Žarište "A propos/ Francuska i frankofonska književnost".

Vodopija je istaknula kako će u prodaji ovogodišnji fokus biti na znanstvenoj knjizi, a da je prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva nastao u suradnji s grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature.

Govoreći o značaju ove manifestacije za grad Pulu, gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako nakon 23 godine može slobodno ustvrditi da je Sa(n)jam knjige postao dio identiteta grada. Gradska uprava je od samih početaka prepoznala vrijednost te manifestacije i podržala je, rekao je.

Suradnica sajma, povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner naglasila da je Sa(n)jam knjige u Istri gotovo nezamisliv bez osobnog i uvijek osobitog "pečata" Mauricija Ferlina, autora vizualnog identiteta mnogih manifestacija i institucija.

Sa(n)jam knjige u Istri svečano se otvara u petak 1. prosinca točno u podne u Domu hrvatskih branitelja. Glavnu temu, Intime, glazbom će izraziti Darko Rundek i violinistica Isabel. Otovrenim će ga proglasiti književnik Igor Mandić, koji će se na sajmu i sam predstaviti svojom novom knjigom "Predsmrtni dnevnik".

Kopirati
Drag cursor here to close