S 8-godišnjom autoricom zbirke priča

Druženje u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar

Dorija Jukić je osmogodišnja djevojčica koja se kao autorica zbrike priča družila s učenicima osnovnih škola u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar.
Kultura / Knjige | 14. 12. 2023. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ Mostar u četvrtak 14. prosinca je za učenike osnovnih škola upriličio prigodno druženje s njihovom vršnjakinjom Dorijom Jukić.

Dorija Jukić je osmogodišnja djevojčica, učenica drugog razreda Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar koja je svojim vršnjacima predstavila svoje mnogobrojne talente i interese.

Iako ima tek osam godina, Dorija već ima razvijenu naviku promatranja i zapažanja svijeta oko sebe, što je uz crtanje i pričanje priča rezultiralo i napisanom zbirkom priča.

Dorija je u svojoj knjizi spojila svoje dvije velike strasti, crtanje i pisanje. Tako je nastala knjiga "Dnevnici djevojčice Šarlot".

Foto: Narodna knjižnica HNŽ / Dorija Jukić se družila sa svojim vršnjacima

Mala autorica je svim prisutnim, na veoma dopadljiv i duhovit način uz pomoć moderatora druženja, glumca Lutkarskog kazališta Mostar, Ivana Nevjestića ispripovijedala odakle je sve crpila ideje za knjigu. Inspiracija su maloj autorici, između ostaloga, bili i "Gregovi dnevnici", među osnovnoškolskom populacijom svima dobro poznato i omiljeno štivo.

Kopirati
Drag cursor here to close