Mostar čita

Prvašići posjetili mostarsku knjižnicu

Ovom prigodom učenicima je predstavljen odjel i pročitana prigodna priča Erica Carlea "Vrlo gladna gusjenica".
Kultura / Knjige | 24. 11. 2023. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč kiši i ružnom vremenu, u petak na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ Mostar ugošćeno je 55 učenika prvih razreda OŠ Silvije Strahimira Kranjčević Mostar. Učenici su u posjetu došli u pratnji svojih učiteljica i školske knjižničarke.

Ovom prigodom učenicima je predstavljen odjel i pročitana prigodna priča Erica Carlea "Vrlo gladna gusjenica". U sklopu projekta "Mostar čita" te dugogodišnje akcije Narodne knjižnice HNŽ, Mostar kojom se prvašićima grada Mostara dodjeljuju besplatne članske iskaznice, tako su i današnjim posjetiteljima službeno uručene članske iskaznice s kojim od sada mogu posuđivati knjižnu građu odjela i sudjelovati u nekoj od brojnih aktivnosti.

"Nadamo se da će ova posjeta biti početak redovitog dolaska naših malih čitatelja u Knjižnicu te da će u budućnosti s užitkom posuđivati knjige i čitati te razvijati ljubav prema čitanju", poručuju iz Narodne knjižnice.

"Sve malene pozivamo da sudjeluju u našem natječaju za najljepše pismo sv. Nikoli. Sve što trebaju da urade jeste da uzmu olovku u ruke i napišu pismo Svetom Nikoli, a mi ćemo najbolje nagraditi! Pisma s podatcima (ime, prezime, spol, adresa, telefon) mogu ubaciti u sandučić na pultu u Knjižnici (Dječji odjel) ili nam ih poslati u inbox. Nagradni natječaj je otvoren do 5. prosinca 2023. godine. Imena pobjednika bit će objavljena na mrežnim stranicama Knjižnice već 6. prosinca 2023.", kazali su.

Za sve starije osnovnoškolce i srednjoškolce koji provode puno vremena učeći, a nisu zadovoljni naučenim, otvorene su prijave za edukativne radionice "Kako učiti i naučiti".

"U Adventu nas očekuju još mnoga iznenađenja, posjetite nas".

Kopirati
Drag cursor here to close