Sve popularnije

Mostar: Radionice pletenja u Narodnoj knjižnici HNŽ; izvrsna tehnika za opuštanje

Voditeljica radionice, umirovljena djelatnice knjižnice, gospođa Nevenka Soče na prvim satima pletenja uputila je sudionice u osnove pletenja.
Kultura / Flash | 25. 02. 2023. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar u srijedu, 22. veljače 2023. godine, započela je radionice pletenja koje se održavaju u ciklusu od osam sati, srijedom i četvrtkom s početkom u 17 sati.

Pletenje koje je gotovo izašlo iz interesa javnosti i smatralo se pomalo staromodnim postaje sve popularnije u našem okruženju, ali i šire.

''Veliki broj zainteresiranih za sudjelovanje na radionici pletenja u Narodnoj knjižnici HNŽ- a Mostar uvjerio nas u ovu tvrdnju! Upravo to nam je poticaj za organizaciju još jedne ovakve radionice, kako bi priliku dobili svi oni koji su izrazili želju, a nisu mogli sudjelovati zbog ograničenog broja sudionika radionice i specifičnosti tehnike pletenja'', prioopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ Mostar.

Voditeljica radionice, umirovljena djelatnice knjižnice, gospođa Nevenka Soče na prvim satima pletenja uputila je sudionice u osnove pletenja, a sudionice radionice koje su pripadale različitim dobnim skupinama povezao je zajednički interes za učenje ove vrste ručnoga rada i želja naučiti nešto novo. Voditeljica i polaznice radionice pristupile su radu u opuštenoj komunikaciji i ugodnom okruženju, a police s knjigama činile su im ovo druženje i rad još ugodnijim.

Foto: Narodna knjižnica HNŽ Mostar / Radionice pletenja u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar

Višestruka je korist od pletenja. Svoje najmilije možete obradovati originalnim odjevnim predmetom ili ukrasom i pritom uštedjeti. Pletenje je, osim toga, izvrsna tehnika za opuštanje prijeko potrebna ubrzanom i stresnom stilu života današnjice, a uz tu aktivnost možete uistinu uživati - doma, u prirodi, na odmoru, s prijateljima ili možda na putu.

Narodna knjižnica HNŽ- a Mostar organizira različite radionice za djecu i odrasle, pričaonice, debate, susrete knjižnih klubova, promocije knjiga i slikovnica, različite književne festivale i programe, a sve s ciljem približiti knjižnicu ljudima i privući ljude knjižnici - kako bi u društvu knjige posegnuli za onim bogatstvom koje nam samo druženje s njom može dati.

Kopirati
Drag cursor here to close