Šantićev festival djece pjesnika

Djeca su najbolji ambasadori poezije u Mostaru

Mostar je presretan što je ugostio ovolike mlade pjesnike
Kultura / Knjige | 02. 02. 2019. u 21:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je najbolji dokaz da djeca šire dobru energiju i da su dobri ambasadori poezije u našem gradu'', rekao je za Bljesak.info Goran Kosanić iz SPKD Prosvjeta, nakon završetka finalne večeri šestog 'Šantićevog festivala djece pjesnika' koja se održala večeras u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Prezadovoljan sam, kaže Kosanić dodajući da je večer bila puna djece, osmijeha, lijepe pjesme i pozitivne energije.

''Mostar je presretan što je ugostio ovolike mlade pjesnike. Svi su oduševljeni od roditelja do nastavnika. Kada dijete doživi ovaj osjećaj da u drugom ili trećem razredu, vjerujem  da mu je to inspiracija za dalji rad, a i meni je njihov aplauz inspiracija da ovaj festival bude još bolji'', poručio je Kosanić.

Foto: Bljesak.info / Detalj finalne večeri Šantićevog festivala djece pjesnika

U kategoriji djece pjesnika od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto osvojili su Dragomir Žugić s pjesmom ''Olovka'' i Đorđije Šebek s pjesmom ''Muva'', obojica iz Podgorice.

Drugo mjesto osvojili su Andrej Milerić iz Kragujevca s pjesmom ''Neću da spavam'' i Kalinam Stojanović iz Kragujevca s pjesmom ''Tehnološki kriminal''.

Treće mjesto osvojile su Mia Mrakić s pjesmom ''Moj pas žuća'' iz Dubrava kod Gradiške, te Ajna Breščić iz Visokog s ''Pjesmom o Mostaru''.

Foto: Bljesak.info / Nastup ansambla Mostarske kiše



U kategoriji djece pjesnika od petog do devetog razreda prvo mjesto osvojio je Aleksa Nikolić iz Kragujevca s pjesmom ''Geografija''. Drugo mjesto osovojio je Ahmed Halilbašić iz Živinica s pjesmom ''Fališ mi mama'', a treće mjesto osovojila je Ema Ćorić iz Mostara s pjesmom ''Misao iz prikrajka''

Inače, večeras je pored mladih pjesnika iz cijele regije trebao nastupiti i Branislav Lečić u ulozi Alekse Šantića, no zbog nevremena (jakog vjetra) na sarajevskom aerodromu avion u kojem je bio i ovaj glumac, nije sletio. Nastupile su i članice ansambla 'Mostarske kiše', te Plesni studio 'Mo-Stars'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close