Međunarodni festival Pozorišta za djecu

Značajna nagrada Pozorištu lutaka iz Mostara

Nagradu za glumačko ostvarenje dobio je mladi glumac Pozorišta lutaka Ali Kamer Aksoy, za ulogu Princa Klodovika i druge uloge u ovoj predstavi.
Kultura / Kazalište | 17. 10. 2022. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na upravo završenom 21. Međunarodnom festivalu Pozorišta za djecu koji se održao u Banja Luci od 9. do 15. listopada Pozorište lutaka iz Mostara u natjecateljskoj konkurenciji izvelo je predstavu ''Zlatokosa'', u režiji Jelene Đorđević. Na ovom festivalu odigrano je 13 predstava iz 10 zemalja, a Stručni žiri donio je odluke o nagradama.

Nagradu za glumačko ostvarenje dobio je mladi glumac Pozorišta lutaka Ali Kamer Aksoy, za ulogu Princa Klodovika i druge uloge u ovoj predstavi. Osim njega, u predstavi ''Zlatokosa'' igraju i Diana Ondelj-Maksumić, Serđo Radoš i Lejla Pajić. Predstava je izvedena pred prepunom salom Dječijeg pozorišta Banja Luka, a nakon nje akteri su nagrađeni dugotrajnim, burnim aplauzom.

Ovo je još jedna u nizu brojnih nagrada koje Pozorište lutaka osvaja posljednjih godina. Inače, put ove predstave se nastavlja narednih dana, kada odlazi na nova gostovanja po Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close