Poslastica za mališane

"Zimska bajka" stiže u Mostar

"Dođite u Pozorište lutaka u Mostaru, da uz predstavu 'Zimska bajka' zajedno dočekamo Djeda Mraza koji će djeci dijeliti poklone", poručili su iz Pozorišta lutaka.
Kultura / Kazalište | 16. 12. 2021. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zimska bajka" je novogodišnja predstava Pozorišta lutaka u Mostaru, prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, koja je predigra za dolazak najvećeg dječjeg prijatelja, Djeda Mraza koji će djeci podijeliti poklone.

Ova predstava govori o najsretnijem vremenu svake godine, kada djeca nestrpljivo očekuju Djeda Mraza i darove koje im nosi.

Glavni junaci ovog igrokaza su Kiki i Riki, sestra i brat, koji se i vole i svađaju, i zajedno igraju i sukobljavaju oko sitnica, i ratuju i mire se, sve to dok čekaju Novu godinu i nadaju se Djeda Mrazu. U goste im, u njihovu kuću na osami, iznenada stiže čudan gost, Trapavi Toni, koji je, lutajući svijetom, slučajno nabasao na njih. U razgovoru s njim saznaju da je prijatelj Djeda Mraza, kojega ovaj šalje da djeci prenosi poruke od njega. Kiki, koja je prava sveznalica, sumnja da će je Djedica ove godine zaboraviti i neće joj donijeti poklone, a Riki, njen mlađi brat, koji još nije naučio izgovoriti R, ne želi da mu se zbog toga rugaju.

Foto:PR / "Zimska bajka" stiže u Mostar 

Na kraju stiže Djeda Mraz i svima ispunjava želje, a djeci dijeli novogodišnje darove.

"Dođite u Pozorište lutaka u Mostaru, da uz predstavu 'Zimska bajka' zajedno dočekamo Djeda Mraza koji će djeci dijeliti poklone", poručili su iz Pozorišta lutaka.

Predstava će se izvesti u pet termina i to premijerno u nedjelju, 26.12. u 12:00 sati, srijeda, 29.12. u 17:30 i 19:00 i četvrtak, 30.12. u 17:30 i 19:00.

Cijena ulaznice za odrasle je 5 KM, a za djecu koja će primiti paketiće 10 KM.

Ulaznice možete rezervirati OVDJE.

Roditelji na kupljeni paketić trebaju napisati ime i prezime djeteta te paketić u Pozorište donijeti najkasnije dan prije izvođenja predstave, naveli su iz Pozorište.

Kopirati
Drag cursor here to close