Osvojili Gran Prix

Viteški kazalištarci pokosili konkurenciju Slavonskom Brodu

Vitežanima je pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0.
Kultura / Kazalište | 06. 09. 2021. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez apsolutni je pobjednik 14. Festivala amaterskog kazališta u Slavonskom Brodu.

Nakon što su proteklog tjedna, predstavom "Put po svijetu", viteški kazalištarci nastupili na 14. FAK-u u Slavonskom Brodu brojna publika na platou Koncertno-kazališne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" ispratila ih je gromoglasnim pljeskom, ovacijama, ali i najvećom ocjenom na ovogodišnjem festivalu.

Osvojili Gran Prix

Vitežanima je tako pripao Gran Prix festivala, nagrada publike za najbolju predstavu, s prosječnom ocjenom 4,85 od mogućih 5,0.

Mišljenje publike podijelio je i stručni žiri, koji je najboljom predstavom festivala proglasio "Put po svijetu", GKM-a Vitez dodijelivši još tri nagrade Vitežanima.

Najboljim glumcom festivala proglašen je Bruno Grebenar, nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Ana Gabrić, a nagrada za najbolje adaptirani tekst pripala je Marku Mirkoviću.

"Predstava mladih Vitežana duhovita je, dosjetljiva, razigrana, lucidna, komična igra prošetavanja državama, gradovima, književnim djelima, autohtonim dobrima naroda i tradicionalnim označiteljima prostora i vremena. Iznimna dinamičnost i snažna uvjerljivost likova na pozornici, njihova kolektivna igra, prirodno uklopljene glazbene dionice s dosjetljivim tekstovima samo su dio dobroga u ovoj predstavi", stoji između ostalog u obrazloženju stručnog žirija.

Predstava u režiji Mirkovića 

U predstavi igraju Bruno Grebenar, Marko Mirković, Ana Gabrić i Nikola Matković.

Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

"Sjajno je bilo, kao i svaki put, nastupiti u Slavonskom Brodu. Presretni smo zbog toga što smo nastavili kontinuitet odličnih nastupa na FAK-u. Raduju nas i osvojene nagrade, hvala ocjenjivačkom sudu na komplimentima, ali posebno se želim zahvaliti divnoj publici u Slavonskom Brodu, s kojom imamo poseban odnos", kazao je nakon dodjele nagrada Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM-a VItez.

Kopirati
Drag cursor here to close