Napravljena u lipnju 2001. godine

Veliki jubilej u Pozorištu lutaka: Mačak u čizmama slavi 20 godina igranja na sceni

Predstava je napravljena u lipnju 2001. godine, kao jedna od prvih poslijeratnih suradnji sa stranim lutkarskim umjetnicima.
Kultura / Kazalište | 18. 06. 2021. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 20. lipnja u 11 sati, Pozorište lutaka u Mostaru slavi veliki jubilej. Predstava ''Mačak u čizmama'' u režiji Elzbiete Eysimont, doživjet će punih 20 godina postojanja i igranja na sceni ove kuće. Predstava je napravljena u lipnju 2001. godine, kao jedna od prvih poslijeratnih suradnji sa stranim lutkarskim umjetnicima.

Nastala je prema bajci francuskog pisca Charlesa Perraulta, a kreator lutaka i scenografije je poznati bugarski umjetnik Ivan Conev. Lutke je izradila Ivanka Getova, a u predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Nina Popović, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Ova predstava dobitnica je nagrada na mnogim lutkarskim festivalima. U njoj se promućurni i vješti Mačak, usprkos mnogim problemima, uspijeva izboriti da njegov gazda, siromašni mlinarov sin, postane bogati i priznati markiz Karabas, te da uspije oženiti princezu, kraljevu kći.

Na tom neizvjesnom putu pobjeđuju mnoge zapreke, a na kraju i strašnog Ljudoždera, čarobnjaka kojeg prevare i natjeraju da se pretvori u miša. Tada ga lukavi Mačak  pojede i tako on i njegov gospodar postaju vlasnici golemog i bogatog  dvorca i svih Ljudožderovih imanja.

Predstava će biti izvedena kao jedan od prvih programa u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto“, a ulaz na ovu svečanu izvedbu je slobodan. Rezervacija besplatnih karata može se obaviti na web stranici www.plm.ba ili na broj telefona 036/552-625. Broj mjesta je ograničen i provedene su sve antipandemijske mjere.  Predstava „Mačak u čizmama“ namijenjena je djeci uzrasta od četiri do deset godina.

Kopirati
Drag cursor here to close