Nova predstava

Unatoč pooštrenim mjerama Mostarski teatar mladih nastavlja dalje

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati nudimo vam 94. reprizu autorskog projekta Seada Đulića "Presuda: Tiha likvidacija". Predstava se održava pod motom "Jurimo stotu".
Kultura / Kazalište | 28. 06. 2020. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih unatoč pooštrenim epidemiološkim mjerama nastavlja s igranjem predstava. Broj gledatelja je smanjen, napravljena veća distanca između gledatelja, ali predstave idu, jer su potrebne i teatru i građanima. Zajedničkim oprezom idemo dalje.

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati nudimo vam 94. reprizu autorskog projekta Seada Đulića "Presuda: Tiha likvidacija". Predstava se održava pod motom "Jurimo stotu".

O predstavi nakon izvedbe u Zagrebu Katarina Kolega za online časopis Akademije dramskih umjetnosti u Osijeku o predstavi je zapisala: "U predstavi "Presuda: Tiha likvidacija" Sead Đulić dolazi na pozornicu na kojoj se nalazi zid sagrađen od pedeset kutija cipela. U svakoj od njih nalazi se neki predmet koji ga podsjeća na jedan trenutak u životu, sretan ili tužan, privatni ili poslovni. U tim kutijama skrivene su njegove osobne, intimne priče o ljubavima i razočaranjima, o susretima koji su ga obilježili, o ratnim traumama i dogodovštinama, o kazališnim uspjesima i problemima. Publiku dočekuje kao prijatelja kojemu prvo pripovijeda o teškoj bitki za Mostarski teatar mladih koji je zajedno sa skupinom prijatelja pokrenuo davne 1974. Nakon uistinu šokantne priče (koju pročitajte u razgovoru), poziva gledatelje na igru zvanu "kopanje po mom životu".

Tko želi čuti priču, mora izgovoriti jedan od ponuđenih brojeva na kutijama od cipela. Svaku priču pripovijeda vrlo spontano i prirodno, a opet toliko sugestivno, natopljeno snažnim emocijama i s mnoštvom detalja ne gubeći pritom čvrstu dramaturšku strukturu početka, vrhunca i kraja. Njegovo je pripovijedanje poput ispovijesti – ispovijesti jednog života, ali i vremena koje je trebalo dostojno preživjeti, ne gubeći, unatoč svim nevoljama, moralnu vertikalu i ljudskost. Kako ostati čovjek, unatoč svemu, kako naći nadu u najgorim trenucima, kako se boriti, a pritom spasiti neprijatelja - o svemu tome uči nas Sead Đulić - snažan aktivist i borac za humani svijet u kojem nema podjela, već samo mostova."

Kopirati
Drag cursor here to close