"Studio 64"

Svjetski dan kazališta NPM obilježava predstavom "Perzeide"

Predstava "Perzeide" bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu.
Kultura / Kazalište | 22. 03. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar će Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, obilježiti izvedbom predstave "Perzeide" autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj, koja će biti odigrana na maloj sceni "Studio 64" sa početkom u 20 sati.

Predstava "Perzeide" bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu. U predstavi igraju: Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

"Ovo je drama za sve žene koje gledaju u crno nebo, čekajući zvijezdu padalicu da im ostvari želju i pruži spas, onda kada se čini da svemir šuti. Niste same", zapisala je o predstavi autorica Emina Kovačević.

Svjetski dan kazališta obilježavaju kazališne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava. Međunarodnu poruku, na poziv Međunarodnog kazališnog instituta (ITI), piše kazališna ličnost svjetskog ugleda. Autorica ovogodišnje poruke je Samiha Ayoub, glumica iz Egipta.

Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close