Repriza predstave ''Zašto se djeca ne smiju?''

Široki Brijeg: Framaši drugi put u tjedan dana napunili kino i oduševili publiku

Glavni glumac je zapalio svijeće u kutovima dvorane uz uvodni monolog, a zatim su ostali glumci publici dijelili kavu, čaj, kolače pa čak i lozu.
Kultura / Kazalište | 28. 12. 2018. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Franjevačke mladeži (Frama) Široki Brijeg u petak navečer su pred punom dvoranom kina Borak u Širokom Brijegu izveli reprizu predstave ''Zašto se djeca ne smiju?''.

Predstava je premijerno izvedena 21. prosinca pred krcatim kinom, a dosta ljudi je ostalo vani što je organizatore primoralo da zbog velikog interesa ponovno izvedu predstavu.

Zanimljivo, publika je u kino mogla ući tek u 20:00 sati kada je i počela predstava, a razlog je taj jer upravo je početak radnje vezan za publiku. Glavni glumac je zapalio svijeće u kutovima dvorane uz uvodni monolog, a zatim su ostali glumci publici dijelili kavu, čaj, kolače pa čak i lozu.

Foto: Bljesak.info / Predstava širokobriješke Frame 'Zašto se djeca ne smiju?'

Predstava je nazvana prema pjesmi Enesa Kiševića, a ostvarena je potpuno amaterski - i pripremom i izvedbom. Obuhvaća mnoge sfere života te način funkcioniranja današnjeg društva. Većina radnje je smještena u sirotištu gdje se djeca suočavaju s raznim pitanjima i izazovima.

Scene tijekom predstave govore o životnim situacijama i borbama čovjeka. Prikaz jednoga sirotišta i situacije koje se događaju oko njega svima daju poruku Božića.

U predstavi su prikazane uloge s različitim karakterima, čime se želi publiku potaknuti na razmišljanje o nekim pitanjima, kako vjere tako i života.

Foto: Bljesak.info / Predstava širokobriješke Frame 'Zašto se djeca ne smiju?'
Kopirati
Drag cursor here to close