Pozorište lutaka

Reprizno izvođenje predstave "Bilo jednom jedno jaje"

Predstava "Bilo jednom jedno jaje" nastala je prema tekstu slovenačke književnice, Saše Eržen.
Kultura / Kazalište | 10. 11. 2023. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 14. studenog u 18 sati, na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru bit će odigrana predstava "Bilo jednom jedno jaje" u režiji Silvana Omerzua, koji je također kreator lutaka i scenografije.

Predstava "Bilo jednom jedno jaje" nastala je prema tekstu slovenačke književnice, Saše Eržen.

U ovoj predstavi oživljavaju likovi Lisice, Vuka, Zeca i Medvjeda, koji imaju ljudske osobine što je karakteristično za basne.

Usred šume Zec pronalazi jedno jaje i sve šumske životinje se pitaju odakle ono dolazi, čije je i šta da rade s njim. Djeca kroz ovu predstavu uče o svim osobinama osobnosti, poput plahovitosti, hrabrosti, lukavstva, snage i, prije svega, radoznalosti.

Foto: PR / Predstava Bilo jednom jedno jaje

Originalnu glazbu za predstavu napravio je Vasko Atanasovski, saksofonist i flautist, jedan od najkreativnijih i najsvestranijih slovenskih kompozitora i glazbenika. U predstavi igraju mladi članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka, Lejla Pajić, Ena Husić, Ali Kamer Aksoy i Tarik Bajramović.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 3 godine, a karte po cijeni od 5 KM mogu se rezervirati na web stranici Pozorišta www.plm.ba ili telefonom na 036/552-625.

Kopirati
Drag cursor here to close