NPM

Što ovaj tjedan donosi mostarsko pozorište?

Ulaz na film je besplatan, uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.
Kultura / Kazalište | 25. 09. 2023. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Publiku ovaj tjedan u Narodnom pozorištu u Mostaru očekuju dva zanimljiva sadržaja: dokumentarni film "Mudrost traume" dr. Gabora Matea i predstava "Bilo jednom..." autora i redatelja Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

Na Velikoj sceni NPM-a u utorak, 26. rujna 2023. godine, u partnerstvu sa Fondacijom Novak Đoković, bit će prikazan dokumentarni film "Mudrost traume" dr. Gabora Matea, sa početkom u 19 sati. Ulaz na film je besplatan, uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

U Mudrosti traume putujemo zajedno sa ljekarom, autorom bestselera i dobitnikom Ordena Kanade dr. Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i kroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovjekom koji je svoj život posvetio razumijevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo.

U ovom filmu, trauma je predstavljena kao nevidljiva sila koja u velikoj mjeri utiče na naše živote. Ona oblikuje način na koji živimo, način na koji volimo i način na koji shvaćamo svijet oko nas. Dr. Mate nam daje novu viziju: društvo informirano o traumi u kom roditelji, nastavnici, ljekari i društvo u cjelini nisu fokusirani na potiskivanje simptoma i osuđivanje, već žele da razumiju izvore iz kojih u ranjenoj ljudskoj duši izviru zabrinjavajuća ponašanja i bolesti. On nam ukazuje na put individualnog i kolektivnog iscjeljenja.

Foto: PR / Mudrost traume

U petak, 29. rujna 2023. godine, u 20 sati, na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana predstava "Bilo jednom..." autora i režisera Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

Predstava "Bilo jednom" je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo tko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života i je li nešto moglo drugačije. U predstavi igraju: Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close