Vrijedi pogledati

Raznovrstan program HNK Mostar u ožujku

Prvi tjedan ožujka, u četvrtak 3. 3. i petak 4. 3. na rasporedu su reprizne izvedbe „Anđela uništenja“, predstave nastale u koprodukciji HNK Mostar i Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).
Kultura / Kazalište | 28. 02. 2022. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru prvi proljetni mjesec u znaku je dinamičnog repertoara. Gledatelji će imati priliku vidjeti starije uspješnice, kao i nove predstave te jednu premijeru.

Prvi tjedan ožujka, u četvrtak 3. 3. i petak 4. 3. na rasporedu su reprizne izvedbe „Anđela uništenja“, predstave nastale u koprodukciji HNK Mostar i Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). Predstava je to koja govori o pokolju 200 Židova u austrijskom dvorcu Rechnitz pred kraj Drugog svjetskog rata, a nastala je prema dramskom tekstu nobelovke Elfriede Jelinek. Dinamični dijalozi, sjajna glumačka postava i tematika odnosa prema zločinima čine ovaj komad itekako aktualnim.

„Ja od jutra nisam stao“, koja je odlično primljena od publike, na repertoaru je u utorak, 8.3. i  četvrtak, 31. 3. 2022. godine. S ovom predstavom HNK Mostar gostuje na festivalu u Bursi (International Bursa Balkan Fest) 16. 3. 2022. godine. Međunarodni je to festival na kojem ove godine gostuju predstave iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Turske.

Sada već kultni „Identitluk“ na repertoaru je 10. 3., a dan nakon igra u Narodnom pozorištu Mostar. Jubilarna, pedeseta izvedba ove predstave zakazana je za 28. 3. 2022. godine

Kazalište Marin Držić iz Dubrovnika gostuje na sceni HNK Mostar 15. 3. 2022. godine s predstavom „Tramvaj zvan žudnja“. Kultni je to komad Tennesseeja Williamsa o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu. Režiju potpisuje Paolo Tišljarić.

Atraktivna predstava sa zanimljivim vizualnim, glazbenim i koreografskim sadržajima „Isus, sin čovječji“, prema istoimenom djelu Halila Džubrana bit će izvedena 22. 3. 2022. godine.

Nova predstava „Ženski razgovori“, koja se temelji na istoimenoj, antologijskoj knjizi beogradskog književnika i novinara Duška Radovića, bit će premijerno izvedena u petak 25. 3., a reprizne su izvedbe 26. i 27. 3. 2022. godine. Promatrajući muški svijet iz ženske perspektive Radović je našao uspješan balans između smijeha i gorčine, što je redateljici Biljani Čakić omogućilo da unese vedrinu na scenu. U predstavi igraju Nikolina Marić, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Miro Barnjak.

Sve izvedbe počinju u 20 sati. Ulaznice je moguće rezervirati pozivom na broj 036/446 024 ili slanjem poruke putem FB Messenger-a ili Instagram Direct-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close