Međunarodni festival komedije

''Protekcija'' najbolja predstava 19. Festivala Mostarska liska

Posebno priznanje – specijalna nagrada za mladog glumca, pripala je glavnom glumcu u predstavi ''Protekcija'' Dini Bajroviću.
Kultura / Kazalište | 27. 05. 2022. u 21:34 N1BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ceremonijom zatvaranja u Narodnom pozorištu Mostar okončano je 19. izdanje Festivala komedije ''Mostarska liska''.

Odlukom stručnog žirija pod predsjedanjem Emira Hadžihafizbegovića, a koga su činili i Velimir Pšeničnik – Njirić i Zoran Rakočević, najboljom predstavom (grand prix) proglašena je ''Protekcija'' u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo, prema tekstu Branislava Nušića, a u režiji Kokana Mladenovića
Najbolji glumac odlukom ovog žirija je Nikola Milojević iz Kragujevca, koji je ostvario ulogu u predstavi ''Revizor'', dok je najbolja glumica Belma Lizde – Kurt za ulogu u predstavi ''Lutka'', Pozorišta mladih Sarajevo.

Posebno priznanje – specijalna nagrada za mladog glumca, pripala je glavnom glumcu u predstavi ''Protekcija'' Dini Bajroviću.

Kokan Mladenović, redatelj predstave ''Protekcija'', nagrađen je velikom liskom za najbolju režiju.
Žiri medija u sastavu Adrijana Gavrić, Adnan Demić i Cvita Kusić veliku lisku uručio je predstavi ''Protekcija'', Narodnog pozorišta Sarajevo.

''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'', najbolja je predstava prema sudu žirija publike u sastavu Nada Dalipagić, Asja Kuko i Sarah Sarić.

Nakon uručenja priznanja upriličena je ''Večer glomazne poezije'' u izvedbi Ramba Amadeusa. Festival je zatvoreni proglasila Radmila Komadina, glavna savjetnica u Gradskoj upravi Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close