Vrijedna ekipa

Nova premijera u Pozorištu lutaka u Mostaru

Novi izazovi i nova energija u ovom Pozorištu proizvod su pedagoškog i dramsko-lutkarskog školovanja najmlađih članova ove kuće, djece iz mostarskih osnovnih škola.
Kultura / Kazalište | 27. 05. 2022. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječiji dramski i lutkarski studio Pozorišta lutaka, nakon višemjesečnog rada, pripremio je za scenu svoju prvu premijeru ''Snjeguljac'' prema tekstu Nedžada Maksumića.

Novi izazovi i nova energija u ovom Pozorištu proizvod su pedagoškog i dramsko-lutkarskog školovanja najmlađih članova ove kuće, djece iz mostarskih osnovnih škola. Ovi desetogodišnjaci učili su se kroz sve ove mjesece rada dramskim i lutkarskim tehnikama, scenskom govoru, scenskom pokretu i radu koji iziskuje jedna premijerna predstava.

Dramsko pedagoško vodstvo im je bila Adela Lerić, diplomirani dramski pedagog, a režiju i izbor scenske muzike napravio je Nedžad Maksumić. U predstavi igraju: Adna Derviškadić, Ajla Dudić, Muhammed Džafić, Zarah Elezović, Harun Kadribegović, Tarik Oručević, Ejla Pajević, Hana Radoš, Ali Tojaga i, kao profesionalna pomoć, stalni član ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru, Ali Kamer Aksoy.

Premijera će biti održana u ponedjeljak, 30. svibnja, u dva termina. Zbog ogromnog interesiranja publike prva premijerna predstava bit će održana u 19 sati, a druga već u 20:15 sati. Još nešto karata ostalo je za drugi termin, a rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 036/552-625 ili na e-mail [email protected].

Već sada je predviđeno da ova predstava bude izvedena i u okviru kulturne manifestacije ''Mostarsko ljeto 2022''.

Ova premijera još je jedan od niza programa u okviru obilježavanja velikog jubileja, 70 godina postojanja i rada Pozorišta lutaka u Mostaru. Već nakon ljeta, održat će se i drugo izdanje Festivala lutkarske umjetnosti Mostar (FLUM), a ostale aktivnosti slijede nakon toga, priopćeno je iz PLM.

Kopirati
Drag cursor here to close