Provjerite program

Počinje Mostarska liska: Ulaznice u prodaji od četvrtka

Ove godine, na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska, publika će u natjecateljskom programu imati priliku pogledati sedam predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
Kultura / Kazalište | 11. 05. 2022. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaznice za ovogodišnje 19. izdanje Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska" u prodaji su od sutra 12. svibnja, navode iz Narodnog pozorišta Mostar.

Cijena pojedinačne ulaznice je 10 KM. Također, moguće je kupiti i pakete ulaznica za sve programe festivala po promotivnoj cijeni od 50 KM.

Ove godine, na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska, publika će u natjecateljskom programu imati priliku pogledati sedam predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Raznovrstan program 

Također, ono što karakterizira ovogodišnje izdanje festivala je bogat i raznovrstan off program obilježen glazbom i stand up komedijom i odlazi na četiri dodatne atraktivne lokacije u Mostaru.

Festival 20. svibnja otvara predstava "Eling" autora Simona Benta, po motivima kratkih priča Ingvara Ambjorssena u režiji Alme Lapajne i produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru.

Prva večer off programa obilježit će se prigodnim sadržajem u foajeu kazališta, uz dj setlistu DJ ‘80.

Drugu večer festivala, 21. svibnja festivalska publika imat će priliku pogledati obnovljenu predstavu Narodnog pozorišta Tuzla, "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Ive Brešana u režiji Mustafe Nadarevića.

Foto: PR / Počinje Mostarska liska

Off program za drugu večer festivala bit će upriličen u gastro pubu "Old Crew" (Stari Grad, Kapetanovina) uz glazbu Ajle i Gonze iz Sarajeva te stand up nastup Omera Hodžića "Normala" iz trupe "Smijanje na tri jezika".

Treću večer festivala, 22. svibnjs na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru predstavit će se Umjetnička organizacija Kazalište "Grupa&TD" s predstavom "Dvostruki aksl" autora i redatelja Dražena Šivaka.

Bogate off večeri 

Off program se i ove večeri održava u gastro pubu "Old Crew", uz glazbu Brude iz Mostara te stand up nastup "Ja sam to", Branka Krsmanovića iz trupe "Smijanje na tri jezika".

Hrvatsko narodno kazalište Mostar i ove godine sudjeluje na "Mostarskoj liski", gdje će se četvrtu večer festivala 23. svibnja predstaviti predstavom "Ženski razgovori +-1", nastaloj po motivima djela Duška Radovića, u režiji Biljane Čakić.

Foto: PR / Počinje Mostarska liska

Četvrtu večer festivala off program će se održati u Noćnom baru "Duradžik" (Stari grad, Tabhane), uz glazbu Anite Šunjić i stand-up nastup Adija Fejzića "Mini trauma" iz trupe "Smijanje na tri jezika".

Petu večer festivala, 24. svibnja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će predstavu "Protekcija" Branislava Nušića u režiji Kokana Mladenovića.

Nakon toga publika je pozvana da se pridruži na off programu, upriličenom u noćnom baru "Duradžik" također uz glazbu Anite Šunjić i stand up performans Adnana Kičina "Halal punch 1.0" iz trupe "Smijanje na tri jezika".

Šestu večer festivala, 25. svibnja mostarskoj publici predstavit će se Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac, s predstavom "Revizor" N.V. Gogolja u režiji Jane Maričić. Off program će šeste večeri festivala biti održan u klubu "Calamus" (Dr. Ante Starčevića 35, zgrada Intere), gdje će se publika moći zabaviti uz glazbu Majer unplugged i Stand up nastup Igora Drlje "Raspad sistema" iz trupe "Smijanje na tri jezika".

Sedam dana 

Posljednje natjecateljske večeri festivala, 26. svibnja, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru predstavit će se Pozorište mladih Sarajevo, predstavom "Lutka" Mire Gavrana u režiji Adisa Bakrača. Off program za sedmu večer festivala također će se održati u klubu "Calamus", uz dj set DJ-a Starog Asa, i stand up nastup Sanjina Ćorića "Maligni humor 1.0" iz trupe "Smijanje na tri jezika".

Svečana ceremonija zatvaranja Međunarodnog festivala komedije Mostarska liska, održat će se posljednje večeri festivala, 27. svibnja. Nakon ceremonije i dodjele nagrada, u čast nagrađenih, Rambo Amadeus izvest će svoj performans "Veče glomazne poezije".

Foto: PR / Počinje Mostarska liska

Off program nakon zatvaranja ove godine će se održati u "Vinariji Carski vinogradi" u Blagaju, uz glazbu Vladana Acoustica.

Ulaznice za sve predstave od sutra,12.05.2022. možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave.

Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na Facebook i Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close