Premijera

'Učionica' otvorila 13. Dane kazališta u Vitezu

Predstava "Učionica" namijenjena je za djecu i mlade od prvog do devetog razreda osnovne škole, ali u u ovoj uzbudljivoj školskoj priči sinoć su uživali i oni malo stariji.
Kultura / Kazalište | 30. 08. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerom predstave “Učionica” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez, započeli su 13. Dani kazališta “Vitez 2021”.

Predstava "Učionica" namijenjena je za djecu i mlade od prvog do devetog razreda osnovne škole, ali u u ovoj uzbudljivoj školskoj priči sinoć su uživali i oni malo stariji.

Predstava je edukativnog karaktera i savršena je "poslastica znanja" za početak nove školske godine. “Učica” i “Učo” nas kroz igru i pjesmu vode kroz sve osnovnoškolske predmete izdvajajući razne zanimljivosti i mudrosti.

U predstavi igraju profesionalni glumci Adna Hasanić i Marko Mirković, koji ujedno potpisuju i režiju teksta Marka Mirkovića. Grafički dizajn radio je Ivan Pranjković, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

"Ovo je naša sedma premijera u nepuna tri mjeseca, što nas neizmjerno raduje i čini ponosnima. Usprkos izazovnim vremenima u kojima se nalazimo neumorno nastavljamo stvarati na zadovoljstvo naše divne publike koja nas vjerno prati. Čestitam našim glumcima, ali i svim članovima naše kazališne obitelji na predanom radu tijekom svih ovih godina, što je rezultiralo time da smo jedno od najproduktivnijih kazališta u BiH, ali i zemljama okruženja. Ovogodišnje kazališne dane ponovno organiziramo u specifičnim okolnostima, ali siguran sam u jednakoj mjeri kvalitetno kao i prethodnih godina", kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM-a VItez.

Publika će sljedeću subotu, 4. srpnja, u Kazališnoj dvorani Vitez, imati priliku pogledati predstavu “Ljubav jednog maslačka” GKM-a Vitez.

Dane kazališta u Vitezu već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a kao i prethodne godine repertoar će biti uvjetovan epidemiološkim mjerama. Iz GKM-a Vitez su pozvali publiku na poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close