Mostar

Predstava 'Sve o muškarcima' otvorila Mostarsko proljeće 2020.

Zbog posebnih epidemioloških uvjeta i ograničenog broja gledatelja, ulaz na ovu predstavu bio je isključivo uz pozivnice.
Kultura / Kazalište | 14. 10. 2020. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavom Teatra Gavran 'Sve o muškarcima' u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u srijedu  je počelo Mostarsko proljeće 2020. Zbog posebnih epidemioloških uvjeta i ograničenog broja gledatelja, ulaz na ovu predstavu bio je isključivo uz pozivnice.

Foto: Bljesak.info / Predstava 'Sve o muškarcima' otvorila Mostarsko proljeće 2020.

Muški svijet u ovoj se predstavi razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti.

Foto: Bljesak.info / Predstava 'Sve o muškarcima' otvorila Mostarsko proljeće 2020.

Mladena Gavran, koja je prošle godine režirala “Sve o ženama”, prihvatila se režije i predstave “Sve o muškarcima”, odabravši za nositelje zahtjevnih uloga tri mlada nadarena glumca: Vedrana Komeričkog, Tomislava Krstanovića i Radu Radulovića. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti vam istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Foto: Bljesak.info / Predstava 'Sve o muškarcima' otvorila Mostarsko proljeće 2020.

Brzi dijalozi, te izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog teksta koji pruža velike mogućnosti za glumačke transformacije.

Foto: Bljesak.info / Predstava 'Sve o muškarcima' otvorila Mostarsko proljeće 2020. 

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve. Hit komedija Sve o muškarcima samo je u Pragu imala više od 500 repriznih izvedbi, a u Krakovu više od 400.

Kopirati
Drag cursor here to close