Vitez

Predstava ''Imitacije'' zaključit će 8. Dane hrvatskog kazališta u BiH

Predstava ''Imitacije'' bit će odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez, u nedjelju 18. lipnja, s početkom u 19:00 sati.
Kultura / Kazalište | 17. 06. 2023. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji, osmi po redu, Dani hrvatskog kazališta u BiH zatvorit će Gradsko kazalište mladih Vitez, repriznim igranjem predstave ''Imitacije''.

Uslijed otkazivanja gostujuće predstave iz Belog Manastira iz GKM-a Vitez odlučili su publiku razveseliti ponovnim igranjem ove predstave, koja je prije nepunih tjedan dana oduševila više od 300 posjetitelja u Vitezu.

Predstava ''Imitacije'' bit će odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez, u nedjelju 18. lipnja, s početkom u 19:00 sati.

''Nismo željeli našu publiku ostaviti bez predstave koja će zaključiti ovogodišnje Dane hrvatskog kazališta u BiH, stoga smo, uz žal što naši dragi prijatelji iz Belog Manastira iz objektivnih okolnosti nisu uspjeli biti ove godine s nama, odlučili prikazati reprizno igranje predstave 'Imitacie', koja je oduševila publiku na premijeri. Također, ovo je svojevrsna nagrada našim mladim glumcima te se svi zajedno radujemo još jednoj prekrasnoj večeri u našoj kazališnoj dvorani'', kazao je voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević

Glumci kroz "Imitacije" obrađuju teme licemjernosti društva i onoga što nas okružuje na vrlo komičan način te kroz to pokazuju svoju autentičnost. Autor teksta je kolektiv predstave, a režiju potpisuju Pavla Plavčić, Ivana Stojak i Emin Šahdan. Tehnička potpora je Petra Pavlović, a izvršni producent Ivan Sajević.

Glumačka ekipa sastoji se od iznimnih mladih i talentiranih članova GKM-a Vitez, od kojih je nekima ovo prvo pojavljivanje na velikoj sceni.

''Budite s nama na zatvaranju još jedne predivne i rekordno posjećene kazališne smotre. Pridružite nam se kako bismo zajedno uživali u novoj čaroliji koju su nam pripremili naši mladi kazalištarci'', poručili su iz GKM Vitez.

Podsjetimo, 8. Dani hrvatskog kazališta započeli su početkom svibnja predstavom ''Taximetar'', a bit će zaključeni upravo u nedjelju, 18. lipnja ove godine. Kroz ovogodišnji program prikazano je ukupno 12 predstava, a upriličen je i velik broj kazališnih radionica, edukacija i panela.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Vitez.

Kopirati
Drag cursor here to close