HNK Mostar

''Noć s Aleksom'' u bh. selekciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS

'''Noć s Aleksom' od trinaest prijavljenih predstava izabrana u tri bh. predstave koje će biti prikazane na festivalu, smatram kako možemo biti i više nego zadovoljni i ponosni onime što radimo'', kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.
Kultura / Kazalište | 16. 06. 2023. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Noć s Aleksom'' prošla je selekciju bosanskohercegovačkih predstava za 63. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Ove je godine trinaest predstava prijavljeno za bh. selekciju Internacionalnog teatarskog festivala MESS, a pored predstave HNK Mostar izabrane su još dvije, a to su ''Ivanov'' redatelja Paola Magellija nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo i ''Totovi'' redatelja Andraša Urbana i produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Snažna predstava

''Čitanje grada kroz njegovog pjesnika u mediju kazališta svjedoči kako postoje predstave koje se trebaju dogoditi i ispričati priču iz duha suvremenosti, kroz poetsko nadići povijesno i ponosna je zemlja i njeni gradovi koji imaju takve književnike, i klasike i suvremene pisce'', stoji u obrazloženju selektora Janka Ljumovića.

''Nakon selekcije na najznačajnije regionalne festivale, Marulićeve dane i Sterijino pozorje, 'Noć s Aleksom' izabrana je i u bh. program Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Sve to zorno svjedoči o kakvoj snažnoj predstavi je riječ, ali svjedoči i o teatarskoj estetici HNK Mostar i vrijednostima kojima kao kuća stremimo. Posebno nas raduje što će ovo biti prvi nastup HNK Mostar na MESS-u. Kada se tome doda činjenica kako je 'Noć s Aleksom' od trinaest prijavljenih predstava izabrana u tri bh. predstave koje će biti prikazane na festivalu, smatram kako možemo biti i više nego zadovoljni i ponosni onime što radimo'', kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Četvrti festival 

Ovo je četvrti festival za ''Noć s Aleksom'' od premijere 27. listopada 2022. godine. Predstava je dosad sudjelovala na najznačajnijim regionalnim festivalima 33. Marulićevim danima u Splitu i Sterijinom pozorju u Novom Sadu, a sudjelovala je i na HAPS festivalu u Herceg Novom i gostovala je u Beogradskom dramskom pozorištu.

Tekst je napisao Marko Tomaš, a redatelj predstave renomirani je kazališni redatelj Ivica Buljan. Dramaturg je Robert Waltl, autor glazbe Mitja Vrhovnik Smrekar, kostimograf Nebojša Lipanović, prostor, svjetlo i video potpisuju Toni Soprano Meneglejte i sonda3, fotografiju i grafičko oblikovanje Toni Soprano Meneglejte, dok je asistentica redatelja Karmen Obrdalj.

U predstavi igraju Mario Knezović, Vladimir Mićković, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Miro Barnjak, Robert Pehar, Filip Lukenda, Ana Franjčević, Damir Čobo, Mirela Mijačank Kordić, Nikolina Marić i Tea Pandža.

Kopirati
Drag cursor here to close