Mlada glumačka ekipa

Premijera predstave ''Imitacije'' GKM-a Vitez napunila dvoranu

Glumci kroz "Imitacije" obrađuju teme licemjernosti društva i onoga što nas okružuje na vrlo komičan način te kroz to pokazuju svoju autentičnost.
Kultura / Kazalište | 12. 06. 2023. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova premijera Gradskog kazališta mladih Vitez, predstava ''Imitacije'', oduševila je proteklog vikenda brojnu publiku u krcatoj Kazališnoj dvorani Vitez.

Mlada glumačka ekipa, koja se sastoji od iznimnih mladih i talentiranih članova GKM-a Vitez, pobrala je simpatije i u više navrata gromoglasan pljesak viteške publike. Usprkos činjenici da je većini mladih glumaca ovo bilo prvo pojavljivanje na velikoj sceni sama predstava je djelovala jako zrelo te dobila sjajne kritike.

Druga premijera u tjedan dana

''Ovo je naša druga premijera u tjedan dana, a za obje predstave dvorana je bila premalena brojnoj publici koja je željela uživati u kazališnim bravurama naših glumaca. Preponosan sam na sve što smo napravili u proteklom period, a posebno na one koji su radili na ovoj predstavi, od glumaca do redatelja, posebno zbog činjenice da su svi iznimno mladi i uglavnom učenici osnovnih škola. Hvala i našoj divnoj publici koja nam je najsnažnija potpora svih ovih godina'', poručio je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Glumci kroz "Imitacije" obrađuju teme licemjernosti društva i onoga što nas okružuje na vrlo komičan način te kroz to pokazuju svoju autentičnost.

8. Dani hrvatskog kazališta

U predstavi igraju Andrej Paradžik, Dorija Vidović, Nikolina Lovrinović, Ivana Stojak, Pavla Plavčić, Ana Ćurak, Ana Batalija, Karla Bobaš – Pupić, Nika Jukić, Lea Brnada, Petar Blaž. Autor teksta je kolektiv predstave, a režiju potpisuju Pavla Plavčić, Ivana Stojak i Emin Šahdan. Tehnička potpora je Petra Pavlović, a izvršni producent Ivan Sajević.

Podsjetimo, 8. Dani hrvatskog kazališta započeli su početkom svibnja predstavom ''Taximetar'', a potrajat će do 18. lipnja ove godine. U program će ukupno biti odigrano 12 predstava, a bit će upriličen i velik broj kazališnih radionica, edukacija i panela.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Vitez.

Kopirati
Drag cursor here to close