Kazališna smotra

Vitez: Otvoreni 7. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Kao i prethodne godine publiku očekuje bogat repertoar, a osim kazalištaraca iz Viteza trebali bi nastupiti i kazališne skupine iz Busovače, Travnika, Slavonskog Broda, Sinja, Subotice, Bjelovara, Mostara i Banja Luke.
Kultura / Kazalište | 07. 06. 2022. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmi po redu Dani hrvatskog kazališta u BiH započeli su proteklog vikenda u Vitezu.

Ova vrijedna kazališna smotra, koju već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez u suradnji s Udrugom mladih ''Enter'', započela je premijerom predstave GKM-a Vitez, ''Ivica i Marica u začaranoj šumi''.

Odličnu igru mladih viteških glumaca i prekrasan ambijent u krcatoj Kazališnoj dvorani u Vitezu upotpunila je publika koja je nagradila gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom najmlađe glumce kazališta iz Viteza.

Poučna priča o bratu i sestri u jednoj napetoj i uzbudljivoj avanturi. Ivica i Marica su jako domišljati i snalažljivi, ali pred njima je veliki izazov - moraju se sami snaći u velikoj šumi i pronaću put kući.

Režiju predstave potpisuje Marko Mirković, a asistentica režije je Minela Salkić. U predstavi igraju: Mona Tubanović, Andrej Paradžik, Lea Brnada, Dominik Vrebac, Lucia Matković, Moreno Kraljević, Petar Blaž, Karla Bobaš, Ana Batalija i Nika Jukić.

Tehnička podrška je Emin Šahdan. Grafički dizajn radio je Borislav Sučić, scenografiju Marina Božić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ovogodišnje Dane hrvatskog kazališta u BiH svečano je otvorila Minela Salkić, koja je proteklih 15 godina dio kazališne obitelji GKM Vitez, ujedno i asistencija režije.

''Ponosna sam što sam dio Gradskog kazališta mladih Vitez. Jednako tako čini me sretnom što sam imala priliku raditi s našim mladim glumcima na ovoj predstavi, kojima želim da uživaju u našem okruženju, baš kako sam i ja svih ovih godina. Vama želim da uživate u predstavi I proglašavam otvorenim 7. Dane hrvatskog kazališta u BiH'', kazala je Minela Salkić.

Kao i prethodne godine publiku očekuje bogat repertoar, a osim kazalištaraca iz Viteza trebali bi nastupiti i kazališne skupine iz Busovače, Travnika, Slavonskog Broda, Sinja, Subotice, Bjelovara, Mostara i Banja Luke. Sve predstave će biti odigrane u Kazališnoj dvorani Vitez.

''Još jednom čestitam svim članovima našeg kazališta, ali i vjernoj publici na iskazanoj ustrajnosti, strpljenju i ljubavi. Dvije izazovne godine su iza nas, ali i tijekom toga perioda mi smo radili snažnije nego ikada. U proteklom tjednu imali smo igranja pet različitih predstava u BiH i Hrvatskoj, a vrhunac je premijera nove predstave kojom smo započeli još jedne, sedme u nizu, Dane hrvatskog kazališta u BiH. Publiku u lipnju i srpnju očekuju sjajne kazališne predstave i obilje smijeha i radosti'', kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB i Federalno ministarstvo kulture i športa.

Kopirati
Drag cursor here to close