Hrvatsko proljeće Središnje Bosne

''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'' u Žepču

Ulaz na predstavu koja će početi u nedjelju u 20:00 sati u Domu kulture u Žepču je besplatan.
Kultura / Kazalište | 16. 06. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Višestruko nagrađivana predstava i teatarska uspješnica HNK Mostar, ''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'', nakon gostovanja u Zagrebu, bit će odigrana i u Žepču u nedjelju, 17.lipnja, u sklopu manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

Najsmješnija vlaška komedija, kako se popularno naziva, ''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'', prema tekstu Ive Brešana, a u režiji Ivana Lea Leme, bit će prvi put nakon izvedbi u Mostaru i Brčkom gdje je osvojila tri nagrade, izvedena i u Središnjoj Bosni.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak, Zorislav Galić i članice KUD-a Sveti Ante Cim, Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

Dramaturg predstave je Dragana Komadina, scenografiju potpisuje Vesna Rezić, kostimografiju Mirjana Zagorec,skladatelj je Zvonimir Dusper- Dus, a koreograf Leo Mujić.

Ulaz na predstavu koja će početi u 20:00 sati u Domu kulture je besplatan.

Podsjećamo,u sklopu manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne u Jajcu je u petak odigrana monodrama ''Ispit savjesti'' u izvedbi poznatog hrvatskog glumca Roberta Kurbaše, rađena prema prozi Tina Ujevića.
Između originalnih tekstova, proze velikog pjesnika Tina Ujevića, Kurbaša je u Domu kulture postavljao pitanja i tražio odgovore – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, ali i odgovore na izazove vlastite savjesti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close