Sa stilom

Predstava "Déjà vu" zatvorila Dane kazališta u Vitezu

Mladi članovi GKM-a Vitez pred krcatom su dvoranom uspješno odigrali svoju novu hit predstavu, koja je naišla na sjajnu reakciju publike.
Kultura / Kazalište | 24. 10. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerom predstave "Déjà vu" Gradskog kazališta mladih Vitez završeni su 14. Dani kazališta "Vitez 2022".

Mladi članovi GKM-a Vitez pred krcatom su dvoranom uspješno odigrali svoju novu hit predstavu, koja je naišla na sjajnu reakciju publike.

Priča o razredu 

"Ovo je jedna divna generacija naših mladih glumaca, u čijoj će igri, na kazališnim daskama diljem BiH i zemalja okruženja, publika u narednom periodu sasvim sigurno jako puno uživati. Sretan sam i ponosan, kako zbog odlične premijerne izvedbe, tako i zbog ovogodišnjih kazališnih dana koji su bili iznimno kvalitetni i uspješni. Hvala svima koji su bili dio naše kazališne čarolije", kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Gradsko kazalište mladih "Vitez" ovoga puta prikazalo je jednu tinejdžersku priču smještenu u jednoj učionici za vrijeme jednog školskoj sata. Sve se odigrava za vrijeme štrajka prosvjetnih radnika. Priča je to jednog srednjoškolskog razreda, njihovih odnosa, ljubavnih jada i još mnogo toga.

U predstavi su igrali: Jelena Petrović, Ivana Stojak, Emin Šahdan, Katarina Petrović, Petra Pavlović, Marina Matijanić, Maria Nedić, Nikolina Kolak, Pavla Plavčić i Leo Lukić. Autor
teksta je Dukčin Dančika. Režiju i adaptaciju potpisuje Marko Mirković. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

12 predstava

"Prekrasno je bilo vidjeti prepunu dvoranu na premijeri naše nove predstave. Zahvaljujem svima u kazalištu, našoj dragoj publici, a posebno ansamblu predstave na predivnoj večeri. Radujemo se novim izazovima i nastupima koji nas očekuj", poručio je redatelj predstave, Marko Mirković.

Foto: PR / Predstava "Déjà vu" zatvorila Dane kazališta u Vitezu 

Kazališne dane svečano je zatvorio Miralem Tursinović, nacionalni koordinator ALF mreže Bosne i Hercegovine, poručivši kako je GKM Vitez istaknuti član ove mreže te kako je svaki put zadovoljstvo gledati sjajne izvedbe mladih viteških glumaca, al i ispunjene dvorane u kojima privlače publiku svojim nastupima.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici su ponudili 12 kazališnih predstava, a uz domaćina, GKM Vitez, nastupili su, među ostalim, i kazališne skupine iz Bjelovara, Sinja, Slavonskog Broda, Hercegovca, Subotice, Šida, Obrenovca, Banja Luke, Tuzle, Travnika.

Pokrovitelji ovogodišnjih, četrnaestih po redu, Dana kazališta u Vitezu su Federalno ministarstvo kulture i športa i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta
KSB.

Kopirati
Drag cursor here to close