Žiri

'Ana Karenjina' najbolja predstava MESS-a

U nedjelju su proglašeni laureati 62. festivala MESS prema ocjeni stručnog žirija…
Kultura / Kazalište | 10. 10. 2022. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema ocjeni publike festivala MESS, Zlatni lovorov vijenac osvojila je predstava "Woyczek", u režiji Attile Vidnyanszky Jr. u produkciji Nemzeti Szinhaz Nonprofit Zrt iz Mađarske.

Publika ovogodišnjeg festivala u okviru glavnog programa imala je priliku pogledati 14 predstava iz 12 država s 300 umjetnica i umjetnika.

U nedjelju su proglašeni laureati 62. festivala MESS prema ocjeni stručnog žirija, pri čemu je "Ana Karenjina" osvojila Grand Prix Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini, dok su za uloge u istoj predstavi nagrađeni i Aleksandar Gavranić za najbolje glumačko ostvarenje, dok su Pavle Prelević i Sanja Vujisić osvojili nagradu "Rejhan Demirdžić" za najbolja glumačka ostvarenja mladih glumaca.

"Ani Karenjini" je pripala i Zlatna maska "Oslobođenja" za najbolju predstavu u cjelini, te Sound of MESS Radija Sarajevo Iliji Gajeviću za zvuk i glazbu u predstavi.

Festivalskom premijerom predstave Kokana Mladenovića, prema tekstu Darka Cvijetića, "Što na podu spavaš" u Narodnom pozorištu Sarajevo u nedjelju navečer je službeno završen 62. internacionalni teatarski festival MESS.

Kopirati
Drag cursor here to close